MATIĆ NAJAVILA: Od 1. jula ukida se roming za građane Srbije u Grčkoj
Tatjana Matić, Foto: Beta / Nenad Petrović

da znate

MATIĆ NAJAVILA: Od 1. jula ukida se roming za građane Srbije u Grčkoj

Ministarka je podsetila da od 1. jula stupa na snagu poslednja faza implementacije sporazuma o smanjenju, odnosno ukidanju plaćanja cena rominga na teritoriji Zapadnog Balkana

Objavljeno:

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je danas da se 1. jula za građane Srbije ukida plaćanje rominga u Grčkoj i da građani neće plaćati tarifu za inostranstvo.

''Radi se o sporazumu kojim se ukida plaćanje rominga, odnosno, građani više neće plaćati cenu rominga koja je postojala do sada, nego će u Grčkoj imati iste cene kao u domaćem saobraćaju'', rekla je Matić za TV Pink.

Ministarka je podsetila da od 1. jula stupa na snagu poslednja faza implementacije sporazuma o smanjenju, odnosno ukidanju plaćanja cena rominga na teritoriji Zapadnog Balkana.

''To znači da u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji i Albaniji nećemo plaćati roming, nego će u ovim zemljama važiti cene iz paketa kao u domaćem saobraćaju, a njima se pridružuje i Grčka'', rekla je Matić.

Ministarka je rekla da su pregovori Srbije i Grčke o ukidanju rominga trajali godinu i po i da je prošle godine postignnut načelni dogovor, ali da je konačni sporazum postignut tokom nedavne posete premijerke Ane Brnabić Atini.

''Premijerka je u razgovoru sa grčkim premijerom definitivno dogovorila ukidanje plaćanja rominga'', rekla je Matić.

Bonus video:

Aleksandar Seničić u Redakciji Kurir televizije: Evo kada možete zameniti vaučere od letovanja za novac
01:19

Aleksandar Seničić u Redakciji Kurir televizije: Evo kada možete zameniti vaučere od letovanja za novac

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media