"IGOR JURIĆ NE GOVORI ISTINU": Nebojša Stefanović se oglasio o tvrdnjama da postoje dokazi o pedofilima
Foto: Printscreen RTS

REAKCIJA

"IGOR JURIĆ NE GOVORI ISTINU": Nebojša Stefanović se oglasio o tvrdnjama da postoje dokazi o pedofilima

"On treba da razume da svakodnevna gostovanja na televizijama nisu put da se pomogne deci koja mogu biti ugrožena"

Objavljeno: 14:42h

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojše Stefanovića dao je sledeću izjavu:

„Jedini koji godinama tvrdi da poseduje dokaze o pedofilima u Srbiji, kao i o političarima pedofilima, jeste Igor Jurić. U više navrata tvrdio je da raspolaže podacima o ugroženosti dece i da je spreman da te podatke podeli sa nadležnim državnim organima, sa javnošću, medijima i svima drugima koji bi mogli da pomognu.

Međutim, potpuno je jasno, i sada nakon najnovijeg razgovora sa pripadnicima Uprave kriminalističke policije kojima ponovo nije rekao ništa, baš kao ni u Višem javnom tužilaštvu, da on ne govori istinu. Jasno je kao dan da on ne želi da saopšti javnosti ko su pedofili koji mogu biti pretnja deci, niti kakvim dokazima raspolaže, koje je godinama unazad više puta tvrdio da ima.

Nažalost, ne raspolažem nijednim dokazom o bilo kom pedofilu u Srbiji, jer bih u suprotnom taj materijal rado podelio sa tužilaštvom i policijom i svim silama se borio da oni nikad ne izađu iz zatvora. Jurić je tvrdio puno puta do sada ne samo da ima dokaze, već i da ih je podelio sa svojim najbližim prijateljima, a do dan danas nije obavestio javnost kakvi su to dokazi, niti na bilo koji način pomaže državnim organima da te pedofile privedu pravdi.

On treba da razume da svakodnevna gostovanja na televizijama nisu put da se pomogne deci koja mogu biti ugrožena. Jedini način i jedini put jeste da tužilaštvu i policiji da dokaze koje tvrdi da ima, i da oni, u skladu sa zakonom, sprovedu istragu. Besmisleno je Jurićevo prepucavanje sa mnom, jer ovo nije pitanje ni Nebojše Stefanovića ni Igora Jurića. Sve što treba da uradi je da tužilaštvu i policiji dostavi dokaze koje tvrdi da ima, jer je to jedini način da tužilaštvo može da sprovede istragu. Ujedno, to je i jedini čestit i ispravan put, umesto što troši hiljade sati na televizijama, gde su mu jedini predlozi da gostuje u još televizijskih emisija i vodi još besmislenih razgovora. Umesto svega toga, Igor Jurić treba da predoči dokaze i da pomogne potencijalnim žrtvama.“

Bonus video:

02:02

ESPRESO ANKETA: Pitali smo starije Beograđane da li znaju ko su influenseri?

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.