INVESTICIJE DO MILIJARDU EVRA: Vučić ima lepe vesti
Aleksandar Vučić, Foto: Fejsbuk

POSETA ČEŠKOJ

INVESTICIJE DO MILIJARDU EVRA: Vučić ima lepe vesti

Vučić je iz Praga izjavio da će u narednom periodu pokušati, koliko budemo u mogućnosti, da dodatno pomognemo našim češkim prijateljima oko investiranja u Srbiju

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je sve više čeških kompanija koje su zainteresovane da ulažu u Srbiju, da sve više raste trgovinska razmena, i da je moguće da ta zemlja u naredne dve godine bude na sedmom mestu kao trgovinski partner.

Vučić je iz Praga za RTS izjavio da će "u narednom periodu pokušati, koliko budemo u mogućnosti, da dodatno pomognemo našim češkim prijateljima" oko investiranja u Srbiju.

Prema njegovim rečima, češka kompanija SEBRI će uložiti više od milijardu evra samo u Beogradu u nekretninama.

"Češka kompanija planira da više od milijardu evra investira samo u Beogradu, Marina Dorćol će izgledati veličanstveno, ti ljudi su kupili mnogo zemlje i u drugim delovima Beograda. U Mitićevoj rupi biće veličanstvena zgrada, imaće i luk koji će ličiti na Trijumfalnu kapiju", rekao je Vučić.

On je rekao da u Češkoj "tražimo pravog investitora za Štavalj", da se vode pregovori oko "Škode i tramvaja", kao i da uz kupca "Telenora" PPF "sve više stvari nas vezuje za Češku".

Bonus video:

05:08

8 GODINA OD NAJVEĆEG MASAKRA U SRBIJI: Pitali smo meštane Velike Ivanče zašto je Ljubiša ubio 13 ljudi

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.