HITNO! Najnovije saopštenje Ane Brnabić
Ana Brnabić, Foto: Nikola Anđić

predlog za promenu

HITNO! Najnovije saopštenje Ane Brnabić

Vlada Srbije podnela je Narodnoj skupštini Predlog za promenu Ustava Republike Srbije, koji u skladu sa procedurom dalje razmatra Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo i Narodna skupština

Objavljeno:

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić, predsednica vlade Ana Brnabić i ministarka pravde Maja Popović održali su danas konsultacije o promeni Ustava u oblasti pravosuđa.

Vlada Srbije podnela je Narodnoj skupštini Predlog za promenu Ustava Republike Srbije, koji u skladu sa procedurom dalje razmatra Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo i Narodna skupština.

Na današnjem sastanku razgovaralo se o daljoj dinamici promene Ustava. Dogovoreno je da se održi više javnih slušanja - u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu, kako bi javnost na transparentan i inkluzivan način bila upoznata sa predlozima za promenu najvišeg pravnog akta. Javna slušanja biće organizovana i sa predstavnicima stručne javnosti, profesorima i advokatima, kao i sa organizacijama civilnog društva i predstavnicima međunarodnih institucija i organizacija.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.