DSS i POKS napravili koaliciju, na izbore idu kao Nacionalno-demokratska alternativa!
Miloš Jovanović, Foto: Printscreen / Youtube

promene...

DSS i POKS napravili koaliciju, na izbore idu kao Nacionalno-demokratska alternativa!

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović rekao je da smatra da se ovim koalicionim sporazumom rešavaju suštinski nedostaci koji danas postoje u Srbiji

Objavljeno:

Demokratska stranka Srbije (DSS) i Pokret obnove kraljevine Srbije (POKS) potpisali su danas koalicioni sporazum i na sledeće izbore izaći će kao "Nacionalno-demokratska alternativa" (NADA).

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović rekao je da smatra da se ovim koalicionim sporazumom rešavaju suštinski nedostaci koji danas postoje u Srbiji.

"Više nema politike u politici. Mi već godinama unazad ne razgovaramo o politici, o političkoj viziji, o idejama za Srbiju. Dve godine smo pričali o bojkotu, pa sada šest meseci o dijalogu, govorimo o svemu samo ne govorimo o Srbiji", rekao je Jovanović na konferenciji za novinare u centrali POKS-a.

On je izjavio da će ta koalicija biti "zdravo nacionalna" i da će za cilj imati da "zaokruži identitet ovog naroda".

"Da konačno postignemo konsenzus o najsuštinskijim pitanjima - ko su Srbi i šta su Srbi kroz istoriju i šta treba da budu u budućnosti. Kao i koje je naše pismo i koja je naša istorija", rekao je Jovanović.

Predsednik POKS-a Žika Gojković rekao je danas da će ova koalicija imati za cilj da ponovo pokrene pitanje oblika vladavine, kao i da nakon javne rasprave o ukidanju monarhije raspišu izbore gde bi gradjane pitali da li žele republiku ili kraljevinu.

"Važno je da dodju strani investitori. Važno je nešto im ponuditi. Ali država mora naći balans kada su u pitanju subvencije malim i srednjim preduzećima, našim ljudima", rekao je Gojković.

Dodao je da će "ekonomski patriotizam" biti jedna od tema kojom će se baviti koalicija.

On je napomenuo i da će programom ove koalicije obuhvatiti pitanje porodice, ocenjujući da Zakon o istopolnim zajednicama ne sme biti donešen, kao i pitanje ratnih veterana, navodeći da je "krajnje vreme" da im se država oduži.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.