JOVANOV: Paradoks je i licemerno da o slobodi medija u Srbiji govori Dragan Đilas
Milenko Jovanov, Foto: Marina Lopičić

rekli svoje

JOVANOV: Paradoks je i licemerno da o slobodi medija u Srbiji govori Dragan Đilas

Jovanov smatra da je potpuno neprikladno, smešno i beskrajno licemerno da lider S SP obećava bilo kakvu slobodu medija

Objavljeno:

Paradoks je i licemerno da o slobodi medija u Srbiji govori Dragan Đilas, ocenili su funkcioneri Srpske napredne stranke Milenko Jovanov i Sandra Božić, navodeći da je u vreme bivše vlasti Srbija bila ''zarobljena u sekundama Đilasovog vremena''.

Reagujući na saopštenje Đilasove Stranke slobode i pravde, potpredsednik Glavnog odbora SNS Milenko Jovanov je naveo da Đilas obećava slobodu medija kad dođe na vlast i da time ponovo pokazuje da beskrajno potcenjuje građane Srbije.

Dodaje da svi u Srbiji odlično znaju kako su izgledali mediji kada je njima, kako kaže, gospodario Đilas, kao i da je tu slobodu Verica Barać nazvala "zarobljavanjem medija".

Jovanov smatra da je potpuno neprikladno, smešno i beskrajno licemerno da lider S SP obećava bilo kakvu slobodu medija jer je, kako kaže, Đilas preko prodaje reklamnog prostora držao medije ''pod svojom šapom'' i postrojavao novinare i urednike zbog fotografije ili teksta koji mu se ne sviđaju.

Član Glavnog odbora SNS Sandra Božić kaže da je potpuni paradoks da Đilas spominje stanje u medijima kada je, kako kaže, Srbija nekada bila zarobljena država u sekundama Đilasovog vremena.

Dodaje da se Đilasovo ime spominjalo u svim izveštajima Saveta za borbu protiv korupcije i da je Verica Barać opominjala da Đilas preko svojih agencija kontroliše zakup gotovo celokupnog reklamnog prostora na nacionalnim i regionalnim televizijama u Srbiji, kao i da su tokovi novca u medijima i mehanizmi trgovine medijskim uticajem pod sumnjivim poslovanjem firmi čiji je vlasnik upravo Đilas.

Božić je navela da je Đilasova "Multikom grupa" kroz produkcijsku kuću "Emoušn", takođe u njegovom vlasništvu, realizovala najskuplje televizijske programe, poput "Velikog brata", "48 sati svadba", "Sve za ljubav", "Menjam ženu", "Operacija Trijumf", "Uzmi ili ostavi".

''I pravo je čudo ne smatrati da je potrebno napraviti još jedan opsežan izveštaj, koji bi utvrdio gde je završio novac od preprodaje sekundi kojima je Đilas trgovao, ili u najmanju ruku istražiti poslovanje Junajted grupe danas koja 'emitujući' program iz Luksembrga zapravo samo koristi još jedan mehanizam pogodan za izbegavanja plaćanja poreza državi Srbiji'', navela je Božić.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.