Vučić: Ne mogu da potpišem Zakon o istopolnim zajednicama
Objasnio, Foto: Printscreen

OBJASNIO I ZBOG ČEGA

Vučić: Ne mogu da potpišem Zakon o istopolnim zajednicama

Vučić je takođe rekao da je svoj lični odnos prema tom zakonu pokazao "izborom Ane Brnabić za premijera"

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je da je svojom funkcijom obavezan da štiti Ustav, zbog čega ne može da potpiše Zakon o istopolnim zajednicama, ako ga Narodna skupština usvoji.

On je u intervjuu za današnji Blic rekao da ne isključuje mogućnost da se u najavljenim izmenama Ustava, koje se trenutno tiču samo pravosuđa, uključe i odredbe koje bi omogućile takvim manjinskim zajednicama da ostvari svoja prava, ali da je najviši pravni dokument za sada jasan.

"Ustav upućuje na Porodični zakon koji brak definiše kao zakonom uredjenu zajednicu muškarca i žene. Stoga, zakon o istopolnim zajednicama ne bih mogao da potpišem i vratio bih ga Narodnoj skupštini", rekao je predsednik Srbije.

Vučić je takođe rekao da je svoj lični odnos prema tom zakonu pokazao "izborom Ane Brnabić za premijera", ali da istovremeno nije "gorljivi zagovornik" istopolnih zajednica.

On je dodao da ga ne interesuju reakcije zagovornika ili protivnika istopolnih zajednica, već da Srbija treba da postane "moderna i normalna zemlja", ali u kojoj se poštuje pravni poredak.

Bonus video:

05:08

8 GODINA OD NAJVEĆEG MASAKRA U SRBIJI: Pitali smo meštane Velike Ivanče zašto je Ljubiša ubio 13 ljudi

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.