PREDSEDNIK SRBIJE U SMEDEREVSKOJ PALANCI: Vučić otvara fabriku "Kyungshin Cable" (VIDEO)
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

PREDSEDNIK

PREDSEDNIK SRBIJE U SMEDEREVSKOJ PALANCI: Vučić otvara fabriku "Kyungshin Cable" (VIDEO)

Kyungshin Cable Europe" u Smederevskoj Palanci proizvodiće delove za tradicionalne automobile, ali i komponente za električne baterije automobila visoke tehnologije

Objavljeno: 12:01h

Korejska kompanija "Kyungshin Cable" danas u Smederevskoj Palanci, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, otvara fabriku u kojoj će se proizvoditi delovi za baterije električnih vozila.

Obraćanje predsednika opštine Nikole Vučena

- Ovo je veliki dan za Smederevsku Palanku, od danas gledamo u budućnost. Fabrikom koja je nikla za četri meseca, počela je nova era napretka Palanke, građani su ponovo dočekali da Smederevska Palanka bude upisana u mapu fabrika Srbije. Imam čast da u ime svih Palačana, kažem, da smo postali jedna od vodećih opština u Podunavskom području. Brzinom svetlosti smo otvorili ovu fabriku, najviše zahvaljujući predsediku Srbije. Proćiće i ova korona vremena, radovaćemo se napretku i kulturi gradu, radovaćemo se svemu čemu je urađeno u Smederevskoj Palanci - rekao je Nikola Vučen i dodao:

- Zahvaljujući vama predsedniče, pružili ste nam veru i nadu da je vredno živeti u provincije, zahvaljujem se što je opština zakoračila u novi vek. Dan za zahvalnost našem predsedniku i nikada vas nećemo izneveriti - rekao je Vučen.

Obraćanje generalnog direktora fabrike "Kyungshin Cable"

- Dobar dan, drago mi je, ja sam generalni direktor fabrike "Kyungshin Cable". Udarili smo kamen temeljac u maju u jeku pandemije. Kyungshin počinje masovnu proizvodnju elektronske delove za automobilsku industriju. Siguran sam da čemo kontinuirani rasti, tako što ćemo slediti rast globalnog tržišta za vozila. Planove koji sam istkao na udaranju kamena temeljca je da imamo više od 700 zaposlenih i kao što vidite idemo ka tome korak po korak. Završiću time što ću vam pokazati klip predstavnika Kyungshin grupe - rekao je generalni direktor Son.

Predsednik Srbije obilazi fabriku

Predsednik Srbije je tokom obilaska fabrike "Kyungshin Cable" istakao da je reč o veoma važnom investitoru i da žele da ostvare što bolje rezultate u svakoj zemlji.

- To su ozbiljni ljudi koji žele da naprave što veći profit i ja sam veoma ponosan što su došli kod nas - rekao je Vučić.

Investicija vredna 20 miliona evra

"Kyungshin Cable" će u fabrici zaposliti 700 radnika do kraja 2022. godine.

Fabrika će biti otvorena u industrijskoj zoni Guberaš, a simboličnom puštanju u rad proizvodnog pogona prisustvovaće i generalni direktor Kyungshin Cable Europe Jae-Keun Seo, ambasador Republike Koreje u Srbiji Hjong-ćan Če i predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen.

"Kyungshin Cable Europe" u Smederevskoj Palanci proizvodiće delove za tradicionalne automobile, ali i komponente za električne baterije automobila visoke tehnologije.

Nakon fabrike u Poljskoj, ovo je jedina fabrika u Evropi ove kompanije koja ima za cilj da evropskim proizvođačima i dobavljačima baterija za električna vozila isporuči ekološke automobilske komponente.

Otvaranjem fabrike u Srbiji, kompanija Kyungshin uspostavlja sistem kojim će efikasno odgovoriti na zahteve potrošača i tržišta lokalizujući sektore kao što su istraživanje i razvoj, proizvodnja, prodaja i servis u Evropi, koja je jedno od tri vodića tržišta u svetu, pored SAD-a i Kine.

U pitanju je investicija od 20 miliona evra, prva u ovom regionu, nakon više od 60 godina, koja je obuhvatila izgradnju fabrike, prateće infrastrukture i postupno zaposlenje 700 radnika do kraja 2022. godine, saopštila je kompanija.

Kompanija "Kyungshin Cable Europe" je deo "Kyungshin grupe", čija se postrojenja nalaze u brojnim državama širom sveta, uključujući SAD, Meksiko, Kinu, Poljsku, Južnu Koreju i druge države.

Bonus video:

05:08

8 GODINA OD NAJVEĆEG MASAKRA U SRBIJI: Pitali smo meštane Velike Ivanče zašto je Ljubiša ubio 13 ljudi

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.