DANAS SE U SRBIJI OTVARA FABRIKA U KOJOJ ĆE SE ZAPOSLITI 700 RADNIKA: Prisustvuje i Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Printskrin

BITAN DOGAĐAJ

DANAS SE U SRBIJI OTVARA FABRIKA U KOJOJ ĆE SE ZAPOSLITI 700 RADNIKA: Prisustvuje i Aleksandar Vučić

"Kyungshin Cable" će u fabrici zaposliti 700 radnika do kraja 2022. godine

Objavljeno: 08:09h

Korejska kompanija "Kyungshin Cable" danas će u Smederevskoj Palanci, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, otvoriti fabriku u kojoj će se proizvoditi delovi za baterije električnih vozila.

"Kyungshin Cable" će u fabrici zaposliti 700 radnika do kraja 2022. godine.

Fabrika će biti otvorena u industrijskoj zoni Guberaš, a simboličnom puštanju u rad proizvodnog pogona prisustvovaće i generalni direktor Kyungshin Cable Europe Jae-Keun Seo, ambasador Republike Koreje u Srbiji Hjong-ćan Če i predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen.

"Kyungshin Cable Europe" u Smederevskoj Palanci proizvodiće delove za tradicionalne automobile, ali i komponente za električne baterije automobila visoke tehnologije.

Nakon fabrike u Poljskoj, ovo je jedina fabrika u Evropi ove kompanije koja ima za cilj da evropskim proizvođačima i dobavljačima baterija za električna vozila isporuči ekološke automobilske komponente.

Otvaranjem fabrike u Srbiji, kompanija Kyungshin uspostavlja sistem kojim će efikasno odgovoriti na zahteve potrošača i tržišta lokalizujući sektore kao što su istraživanje i razvoj, proizvodnja, prodaja i servis u Evropi, koja je jedno od tri vodića tržišta u svetu, pored SAD-a i Kine.

U pitanju je investicija od 20 miliona evra, prva u ovom regionu, nakon više od 60 godina, koja je obuhvatila izgradnju fabrike, prateće infrastrukture i postupno zaposlenje 700 radnika do kraja 2022. godine, saopštila je kompanija.

Kompanija "Kyungshin Cable Europe" je deo "Kyungshin grupe", čija se postrojenja nalaze u brojnim državama širom sveta, uključujući SAD, Meksiko, Kinu, Poljsku, Južnu Koreju i druge države.

Bonus video:

00:12

SNIMAK IZ SVEMIRA! Pogledajte kako se Beograd promenio za samo 35 godina

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.