BRNABIĆ istakla koji su PRIORITETI SRBIJE u budućem periodu!
Ana Brnabić, Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

SRBIJA IMA BOLJE REZULTATE

BRNABIĆ istakla koji su PRIORITETI SRBIJE u budućem periodu!

Aranžman koji će Srbija potpisati sa MMF-om usmeren je na sprovođenje i završetak strukturnih reformi i očuvanje postignute fiskalne stabilnosti

Objavljeno:

Predsednica Vlade Ana Brnabić danas je, povodom predstojećeg novog aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom, istakla da su prioriteti Srbije veća ulaganja u životnu sredinu, nauku i inovacije, kao i kapitalne projekte, što će doprineti stabilnom finansijskom rastu u godinama koje dolaze.

Ona je u razgovoru, putem video-linka, sa šefom Misije MMF-a Janom Kes Martejnom o novom aranžmanu savetodavnog karaktera, navela da je, imajući u vidu ekonomsku krizu nakon pandemije, novi aranžman od izuzetnog značaja, jer našoj zemlji obezbeđuje kredibilitet, transparentnost i poverenje stranih investitora.

Aranžman koji će Srbija potpisati sa MMF-om usmeren je na sprovođenje i završetak strukturnih reformi i očuvanje postignute fiskalne stabilnosti, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Predsednica vlade izvestila je šefa Misije MMF-a da su u prvom kvartalu ove godine u Srbiji postignuti bolji rezultati od planiranih budžetom za 2021. godinu.

S obzirom na to, očekuje se, kako je objasnila premijerka, da će Srbija postići projektovani godišnji rast od šest odsto, zahvaljujući, pre svega velikim kapitalnim projektima i ulaganjima u infrastrukturu.

Vlada Srbije je, kako je istakla, opredelila ekonomski paket mera za podršku privredi i građanima, što će umnogome doprineti održanju ekonomske stabilnosti u teškim epidemiološkim uslovima.

Ana Brnabić je izrazila očekivanje da će zahvaljujući uspehu vakcinacije u Srbiji biti omogućeno i dalje otvaranje domaće ekonomije.

Kada je reč o privrednom rastu u 2021. godini, Martejn je istakao da je Srbija pokazala, uprkos teškim uslovima pandemije, stabilnost i mogućnost brzog oporavka, navodi se u saopštenju.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.