DAČIĆ: Poslanici će sutra zasedati verovatno oko rebalansa budžeta!
Ivica Dačić, Foto: TANJUG / RADE PRELIC

moguće

DAČIĆ: Poslanici će sutra zasedati verovatno oko rebalansa budžeta!

Dačić je naveo da je reč o predlogu zakona po hitnom postupku

Objavljeno:

Predsednik Narodne skupštine Iica Dačić izjavio je večeras da će se sutra na dnevnom redu skupštinskog zasedanja, a ukoliko se narodni poslanici saglase, naći Predlog zakona o izmenama zakona o budžetu za 2021. godinu, odnosno rebalans budžeta.

Dačić je naveo da je reč o predlogu zakona po hitnom postupku, koji je jedan od 13 predloga zakona iz oblasti finansija o kojima će se ove i naredne nedelje raspravljati.

Dodao je da će se u četvrtak raspravljati o Predlogu zakona o Privremenom registru punoletnih državljana Srbije kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije, Predlogu zakona o izmenama zakona o utvrđivanju garantne šeme kao mera podrške, Predlogu zakona o potvrđivanju druge garantne šeme kao mera dodatne podrške privredi.

U četvrtak će se raspravljati i o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak građana i Predlog zakona o dopuni Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje.

Dačić je najavio da će se u četvrtak nakon načelnog pretresa glasati o ovih šest predloga, koji su neophodni kako bi se nastavilo sa realizacijom trećeg paketa mera pomoći građanima i privredi.

Nastavak rasprave o predlozima zakona iz oblasti Ministarstva finanasija biće u utorak, 27. aprila.

Tada će se raspravljati o Predlogu zakona o elektronskom fakturisanju, Predlogu zakona o izmeni Zakona o rokovima izmirenja novčanih obaveza u komercijalnim transakcijama, Predlog zakona o izmeni i dopunama Zakona o osiguranju, kao i Predlog zakona o registru administrativnih postupaka.

Poslanici će raspravljati i o Predlogu zakona o potvrdivanju Sporazuma izmedu Vlade Srbije i Vlade Kine o uzajamnom priznavanju Programa AEO Uprave carina Ministarstva finansija Srbije i Programa za upravljanje kreditima preduzeca Generalne carinske administracije Kine.

Na dnevnom redu su i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o podsticanju investicija izmedu vlada Srbije i Sjedinjenih Americkih Država i Predlog zakona o potvrđivanju Aneksa 1 Sporazuma između vlada Srbije i Francuske o saradnji u oblasti sprovodenja prioritetnih projekata u Srbiji.

Bonus video:

02:00

POSKUPLJUJE CENA ELEKTRIČNE ENERGIJE: Od 1. februara veći računi za struju (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.