PREDSEDNIK VUČIĆ: Mnogima odgovara slomljena Srbija!
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

PREDSEDNIK

PREDSEDNIK VUČIĆ: Mnogima odgovara slomljena Srbija!

Dodao je da je reč o ambasadoru iz zemlje Beneluksa i zapitao kako to taj ambasador ima pravo da kaže ovi smeju da uđu u vladu a ovi ne smeju

Objavljeno:

Jedina Srbija koja odgovara mnogima je slomljena, bedna i opustošena Srbija, zemlja bez vojske i ekonomije, izjavio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić ističući da se ti nikada neće zadovoljiti Srbijom koja je snažna i jaka.

"Juče je otišao u Crnu Goru jedan ambasador zemlje EU iz Beograda koji pokriva i Crnu Goru iz Beograda, i rekao - ne možete da uđete u vladu jer nećemo da Vucić i Srbija imaju dva svoja ministra", kazao je Vučić gostujući u Fokusu na B92.

"A, ne smeta mu Rama, Tači i Kurti, koji imaju po pet ili šest ministara u nekoj drugoj vladi, niti u crnogorskoj vladi, kada su ih imali, ali mu smeta, ne ni Vučić, nego pripadnici istog naroda kome pripada Vučić", naveo je predsednik.

Dodao je da je reč o ambasadoru iz zemlje Beneluksa i zapitao kako to taj ambasador ima pravo da kaže "ovi smeju da uđu u vladu a ovi ne smeju", a Srbija ne sme da kaže da želi da pita za pravo svog naroda.

"Nas pitaju neke članice EU za 0,18 odsto njihovog življa u Srbiji, a Srbija ne sme da pita za pravo svog naroda", naglasio je Vučić.

Vučić kaže da Albanaca u Severnoj Makedoniji ima 24 odsto i da Albanac u toj zemlji može da bude na svim funkcijama i u vladi, skupštini i svuda drugde, uz pitanje - šta to Srbi mogu da budu u CG sa 28,6 odsto i sa još skoro 60 odsto ljudi koji govore srpskim jezikom.

"Kada imate takav pritisak spolja i da Srbija uvek mora da bude slabija i da ostali budu ujedinjeni protiv Srbije, koja ne sme da bude snažna, onda imate problem. Naš odgovor je ili da se saglasimo sa tim i uđemo u matricu svesnog otpuživanja i pripisivanje krivice svom narodu, ili ne", naglasio je Vučić.

Dodaje da Srbi samo hoće da budu svoji na svome i da Srbi u Banjaluci i u Pljevljima žive tu vekovima i pita da li je problem što u drugim zemljama žive pripadnici sprskog roda.

Takođe, Vučić se pita da li je problem što Srbija pomaže srpska udruženje i organizacije u Crnoj Gori, i zašto ne bi bratske stranke mogle da sarađu u regionu, kao što je to slucaj u EU.

"Ccime smo ugrozili bilo čiju nezavisnosti? O svakoj reči vodim računa, ali jedina Srbija koja odgovara mnogima je slomljena, bedna i opustošena, bez vojske i ekonomije i nikada se neće zadovoljiti Srbijom koja je snažna i jaka. Rekli su da su se njihovi dedovi i očevi borili Srba i CG? Kakav je to istorijski falsifikat i niko ne sme da odogovori na to, jer će biti prokazan na najstrasnsiji način", primetio je on.

Vučić kaže da pećinski nacionalnizam baštine oni koji bi da menajju istorijske činjenice i koji bi da promene sve za šta su se i sami zalagali do pre decenije ili dve ,da bi mogli da budu na vlasti i dodvore se nekom drugom ko bi i podržao da bi bili na vlasti.

"Nisam neko ko se nije menjao, samo magarci se ne manjaju, ali svakoga dana se trudim da učim i zato sam obazriv oko svake reči. Znam da je Srbiji najpotrebniji mir u ovom trenutku i dalji napredak jer Srbija ide brže od ostalih, izvinite svi drugi. To je problem svih ostalih što Srbija ide bolje i brže", naglasio je Vučić.

Bonus video:

05:08

8 GODINA OD NAJVEĆEG MASAKRA U SRBIJI: Pitali smo meštane Velike Ivanče zašto je Ljubiša ubio 13 ljudi

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.