VEOMA SAM RAZOČARAN! Vučić otvoreno o jednoj grupi ljudi
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/Instagram / buducnostsrbijeav

PREDSEDNIK SRBIJE

VEOMA SAM RAZOČARAN! Vučić otvoreno o jednoj grupi ljudi

Rama je rekao da je mapu video i pre nego što ju je pokazao slovenačkom kolegi Janezu Janši

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da on nije video mapu sa promenama granica na zapadnom Balkanu, koju albanski premijer Edi Rama tvrdi da je video, a koja je navodno potvrda ideje koju je u non pejperu uputio Briselu slovenački premijeri Janez Janša.

"Razočaran sam potpunom intelektualnom demobilisanošću naše intelektualne javnosti, elite i pseudo elite i ofrlje ocenama nečega što niko nije video, niti se udubio na bilo koji način, već su apriori za ili protiv nečega. Ja ne spadam u te koji će da skače nekome po glavi, a da nesto nisam video", rekao je Vučić zamoljen da prokomentariše izjavu Rame da je video mapu za granicama zapadnog Balkana.

Dodao je i da se "divi" ljudima koji su u stanju da nešto kritikuju, a da to nisu ni videli i dodao da postoji armija ljudi koja je zadužena za to da kada god bi neko pomislio da Srbi treba nešto da dobiju odmah "tuku kao pancirom" i rasture sve.

Skreće pažnju i na to da postoje apologetski pristupi svim antisrpskim idejama, hvaljenju onog što je protiv nas, a ono što nije direktno protiv, ako možemo to da, kako kaže, zgazimo kao mrava u travi, to ćemo da uradimo.

Portal Reporteri preneo je da je premijer Albanije Edi Rama potvrdio prethodno postojanje mape u vezi s promenom granica zemalja Zapadnog Balkana .

Rama je rekao da je mapu video i pre nego što ju je pokazao slovenačkom kolegi Janezu Janši.

"Razgovarao sam s njim davno. Takođe sam video ovaj dokument koji je objavljen. Nemam komentar ", rekao je Rama u emisiji "Izbori 2021".

U četvrtak je slovenački portal "Nenzurirano.si" objavio dokument prema kojem se predlaže ujedinjenje Kosova i Metohije sa Albanijom, mogućnost otcepljenja Republike Srpske od Bosne i Hercegovine i ujedinjenja delova zapadne Bosne sa Hrvatskom. Takođe, severni deo Kosova i Metohije imao bi status kao Južni Tirol.

Bonus video:

19:18

KO SAM JA: Zoran Mihajlović, Kurir Tv lice

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.