Ministar Stefanović na VMC Кaraburma: Godinu dana borbe za najteže kovid pacijente
Nebojša Stefanović, Foto: Министар Стефановић на ВМЦ Карабурма: Годину дана борбе за најтеже ковид пацијенте

STEFANOVIĆ

Ministar Stefanović na VMC Кaraburma: Godinu dana borbe za najteže kovid pacijente

Od aprila prošle godine kada je VMC Кaraburma ušla u kovid sistem u njoj je zbrinuto više od 2.300 pacijenata, dok se trenutno na lečenju nalaze 102 pacijenta, od kojih je devet na respiratoru

Objavljeno:

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović obišao je danas lekare i medicinsko osoblje vojne bolnice Кaraburma, koji već više od godinu dana u kontinuitetu leče kovid pacijente sa najtežim simptomima. On je pozvao građane da svi zajedno pokažemo poštovanje zdravstvenim radnicima tako što ćemo poštovati mere i vakcinisati se. Danas zaista imam privilegiju da budem u društvu ovih izuzetnih ljudi, koji već više od godinu dana ovde, u VMC Кaraburma, rade u kovid sistemu i koji od tog 6. aprila 2020. godine do danas, nisu imali ni dana ni noći odmora – rekao je Stefanović.

Od aprila prošle godine kada je VMC Кaraburma ušla u kovid sistem u njoj je zbrinuto više od 2.300 pacijenata, dok se trenutno na lečenju nalaze 102 pacijenta, od kojih je devet na respiratoru.

Ministar je podsetio da su svi pacijenti koji se trenutno leče u vojnom kovid sistemu sa teškim simptomima i da im je potrebna konstantna nega.

- Celokupno medicinsko osoblje, i lekari i tehničari i medicinske sestre, ali i drugi zaposleni koji im pomažu u tome, bave se njima 24 sata, pružaju im negu, leče ih, bore se za njih, hrabre ih i maksimalno su posvećeni pacijentima. Oni su pravi heroji naše zemlje i hteo sam da im se još jednom zahvalim, ali i da pozovem druge građane da to ne ostane na rečima, nego da im se zahvalimo na najbolji mogući način, a to je da budemo disciplinovani, da poštujemo mere, da se vakcinišemo i ohrabrimo i druge da se vakcinišu – rekao je Stefanović. Кako je dodao, tako ćemo svi pokazati da zaista poštujemo rad lekara i medicinskog osoblja i da smo im zaista zahvalni što rade danonoćno, odvojeni od svojih kuća i svojih porodica, kako bi nas lečili.

Simbolično, u znak pažnje i zahvalnosti lekarima i medicinskom osoblju na požrtvovanom radu tokom godine za nama, ministar Stefanović ih je danas iznenadio tortom dekorisanom grbom Ministarstva odbrane. Medicinsko osoblje se zahvalilo ministru Stefanoviću na ukazanom poverenju i podršci koju im pruža, dodajući da sve ovo vreme izdržavaju stoički, prvenstveno zbog dobre organizacije i međusobnog poštovanja.

Ministar odbrane inače tokom današnje posete rekao je i da će u VMC Novi Beograd sutra početi sa radom Dečja kovid ambulanta koja će raditi od 8 do 17 sati svakog dana, uključujući i vikende i praznike, a u kojoj će deca vojnika i vojnih penzionera moći da se testiraju.

Bonus video:

01:15

OČEKUJE SE NASTAVAK AKCIJE! Stefanović najavio hapšenja predstavnika države umešanih u kriminal (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/Mod.gov.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.