DR ZORAN RADOJIČIĆ, GRADONAČELNIK BEOGRADA: Beograđani su pokazali visok stepen svesti u borbi sa pandemijom
Zoran Radojičić, Foto: Kurir

GRADONAČELNIK

DR ZORAN RADOJIČIĆ, GRADONAČELNIK BEOGRADA: Beograđani su pokazali visok stepen svesti u borbi sa pandemijom

Zvaničnici kažu da je cilj da bude vakcinisano najmanje 750 hiljada građanki i građana Beograda

Objavljeno:

U Beogradu je, zaključno sa jučerašnjim danom vakcinisano 535.003 građanki i građana što iznosi 38 odsto punoletnog stanovništva.

Zvaničnici kažu da je cilj da bude vakcinisano najmanje 750 hiljada građanki i građana Beograda. Koliko smo blizu ovog cilja i šta treba još da se uradi kako bi svima postala jasna važnost imunizacije u borbi protiv kovida 19 - pitanja su za mog današnjeg gosta.

O ovome smo pričali u Pulsu Srbije sa dr Zoranom Radojičićem, gradonačelnikom Beograda.

- 900.000 doza je dato građanima Beograda, što je fascinantna brojka. Kada pričamo o vakcini, moramo sve stvari poređati po redu. Na prvom mestu je veliki uspeh predsednika koji je odmah krenuo u borbu za vakcine. Pregovarao je sa svim proizvođačima. Taj liderski stav nam je to omogućio. Sa druge strane je išla odlična organizacija eUprave koja je koordinisanje odradila na odličan način. I najvažniji od svih, lekari i medicinske sestre. Grad Beograd je dao podršku celoj toj priči. Zato imamo ovako dobar rezultat. - rekao je gradonačelnik Beograda.

Juče smo posetili zemunski punkt i videli da se u prigradskim naseljama ljudi dosta odazivaju.

- Beograđani su pokazali visok stepen svesti u borbi sa pandemijom. Ja sam zadovoljan i važno je da održimo kontinuitet u tome. Ne možemo se izboriti ukoliko nemamo dovoljno ljudi. Ovo je trka između virusa i nas, zato je važno da se u kratkom roku vakcinišemo. Svi zajedno moramo u kratkom roku da imamo adekvatan broj vakcinisanih da bi se stvorio imunitet pre neke opasne mutacije. - rekao je Zoran Radojičić.

Mere su se ublažile, bašte rade do 22 časova, od ponedeljka možemo u tržne centre, ali da li se one i poštuju?

- Inspekcija kontroliše, mere se poštuju. Mere su stvorene kako bismo funkcionisali u ovim okolnostima i jako su važne za ove okolnosti. U tržnim centrima imamo kovid redare kako bi upozorio ljude koji se ne pridržavaju mera.- kazao je gradonačelnik.

Bonus video:

01:39

VAKCINIŠIMO SE BUDIMO ODGOVORNI: Ivica Dačić

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.