ZORANA MIHAJLOVIĆ: "Ako imate saznanja o seksualnom zlostavljanju žena, PRIJAVITE, ne koristite za POLITIČKE POENE"
Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, Zorana Mihajlović, Foto: Kurir TV

zloupotreba teme zlostavljanja žena

ZORANA MIHAJLOVIĆ: "Ako imate saznanja o seksualnom zlostavljanju žena, PRIJAVITE, ne koristite za POLITIČKE POENE"

Mihajlovićeva je podsetila da će Srbija uskori dobiti dugoočekivani Zakon o rodnoj ravnopravnosti koji između ostalog predviđa i odredbe koje zabranjuju svaki vid nasilja i zlostavljanja žena na radnom mestu

Objavljeno:

Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović ocenila je danas, reagujući na navode Marinike Tepić i Marije Lukić o seksualnom zlostavljanju žena na radnom mestu, da je svaka zloupotreba teme zlostavljanja žena opasna i da je pogrešno manipulisati time zarad političkih poena.

"Ukoliko imate saznanja o seksualnom zlostavljanju žena, uključujući i ono na poslu o čemu se govori poslednjih dana, prijavite to nadležnim organima. Ali da koristite tako osetljivu temu za prikupljanje političkih poena, kritike političkih protivnika i da nagađate brojkama i situacijama je pogrešno i štetno i ne donosi dobro ni ženama ni društvu u celini", izjavila je ona.

Mihajlovićeva je podsetila da će Srbija uskori dobiti dugoočekivani Zakon o rodnoj ravnopravnosti koji između ostalog predviđa i odredbe koje zabranjuju svaki vid nasilja i zlostavljanja žena na radnom mestu, uključujući seksualno uznemiravanje i zlostavljanje.

Bonus video:

02:45

PUCALI SMO IZ TOPA NA BRODU REČNE FLOTILE! Odakle god da nas napadnu Vojska Srbije je spremna za odbranu!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.