AMBASADOR ANGOLE: Odnosi sa Srbijom na VISOKOM NIVOU
Studenti Angole, Foto: Profimedia

stipendije za studente angole

AMBASADOR ANGOLE: Odnosi sa Srbijom na VISOKOM NIVOU

Ambasador se složio sa predsednikom PGP da su odnosi dve zemlje na visokom nivou o čemu svedoči i potpisan Memorandum o razumevanju između parlamenata

Objavljeno:

Ambasador Angole u Beogradu Alsino doš Prazereš Izata Fransisko da Konsejsao pozdravio je danas projekat "Svet u Srbiji"u okviru kojeg je Srbija omogućila deset stipendija studentima Angole.

Ambasador je razgovarao danas sa predsednikom Poslaničke grupe prijateljstva sa Angolom Vukom Mirčetićem o tradicionalno prijateljskim odnosima i o popularizaciji njegove zemlje u Srbiji, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

On je izrazio nadu da će projekat "Svet u Srbiji" biti organizovan i narednih godina i da će se saradnja proširiti i na obrazovanje u oblasti vojske, budući da Angola prepoznaje znanja i iskustva vojne industrije i vojnog obrazovanja u Srbiji.

Ambasador se složio sa predsednikom PGP da su odnosi dve zemlje na visokom nivou o čemu svedoči i potpisan Memorandum o razumevanju između parlamenata.

Mirčetić je, kako se navodi, naglasio doslednost Angole pri poštovanju temeljnih principa međunarodnog prava, i izrazio zahvalnost na čvrstom i postojanom stavu da ne prizna nezavisnost takozvane države Kosovo, kao i za glasanje protiv prijema takozvanog Kosova u Interpol i Unesko.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.