DIREKTOR SZO POSLAO SNAŽNU PORUKU: Ovo bismo svi morali znati
Tedros Adanom Gebrejesus, Foto: EPA-EFE/FABRICE COFFRINI

KORONA I ZAŠTITA

DIREKTOR SZO POSLAO SNAŽNU PORUKU: Ovo bismo svi morali znati

Pad broja novih infekcija i smrtnih slučajeva tokom prva dva meseca godine pokazuje da se ovaj virus i njegove mutacije mogu zaustaviti

Objavljeno:

Direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adanom Gebrejesus poručio je danas da problem sa pandemijom korona virusa nije još rešen, ali da može da se stavi pod kontrolu za nekoliko meseci proverenim merama u zaštiti javnog zdravlja.

Rojters prenosi da je Tedros na današnjoj konferenciji za novinare saopštio da i u SZO željno očekuju da se društva i ekonomije ponovo otvore, a putovanja i trgovina nesmetano nastave, ali da su trenutno jedinice za intenzivnu negu bolnica u mnogim zemljama preplavljene i da ljudi umiru i da je to u potpunosti moguće izbeći, prenosi Tanjug.

- Pandemija KOVID-19 daleko je od svog kraja, ali imamo mnogo razloga za optimizam. Pad broja novih infekcija i smrtnih slučajeva tokom prva dva meseca godine pokazuje da se ovaj virus i njegove mutacije mogu zaustaviti - naglasio je direktor SZO, navodi agencija.

Tedros je rekao i da se povećani prenos ove infekcije u najvećoj meri odvija zbog zbunjenosti i nedoslednosti u sprovođenju mera za zaštitu javnog zdravlja.

Bonus video:

01:39

VAKCINIŠIMO SE BUDIMO ODGOVORNI: Ivica Dačić

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.