DA LI JE DVOJNO DRŽAVLJANSTVO SRBIJE I CRNE GORE OPASNOST? Na ovo pitanje Dačić ima odgovor
Ivica Dačić, Foto: Printscreen Youtube

realno

DA LI JE DVOJNO DRŽAVLJANSTVO SRBIJE I CRNE GORE OPASNOST? Na ovo pitanje Dačić ima odgovor

Dačić je ocenio i da je suština trenutnih tenzija da se izbegne problem "opstanka" vlasti u Podgorici

Objavljeno:

Predsednik Skupšine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da omogućavanje dvojnog državljanstva Srbije i Crne Gore ne predstavlja opasnost s obzirom na to da Beograd prema Podgorici nema ni teritorijalne, a ni političke pretenzije.

Povodom tenzija u Crnoj Gori Dačić je rekao da kad god su ovakve teme bile aktuelne, Crna Gora se delila na one koji su za dobre odnose sa Srbijom i "one druge".

Dodaje da je siguran da ogroman broj građana Crne Gore želi dobre odnose sa našom zemljom, posebno imajući u vidu da Srbija nema teritorijalne ili političke pretenzije, niti su ikada postojali zahtevi koji su se ticali unutrašnjih odnosa u Crnoj Gori.

- Ipak, postoje neke teme koje su vlasti u Crnoj Gori uvek koristile kao dobre teme za navodnu odbranu Crne Gore od Srbije, kao što je Zakon o državljanstvu - kaže Dačić.

Podseća da je pre 13 godina vodio razgovore o tom pitanju i da Srbija svima daje pravo na dvojno državljanstvo, bez potrebe za otpustom iz matičnog državljanstva.

- Međutim, to Crna Gora nikad nije dozvoljavala... U njoj su ljudima oduzimali državljanstvo ako se dokaže da imaju i srpsko. Oni su računali da ti ljudi neće glasati za njih - kazao je Dačić.

Predsednik Skupštine je podsetio i da je bio optužen za "prebrojavanje krvnih zrnaca" kad je pre godinu-dve dana, kao šef srpske diplomatije, govorio da treba primeniti neke mere reciprociteta prema državljanima Crne Gore.

Dačić je ocenio i da je suština trenutnih tenzija da se izbegne problem "opstanka" vlasti u Podgorici.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.