DAČIĆ: Što se tiče Srbije, druga faza dijaloga može da počne odmah
Gostovanje u Upitniku, Foto: Printscreen Youtube

GOSTOVANJE

DAČIĆ: Što se tiče Srbije, druga faza dijaloga može da počne odmah

Kada je reč o strankama koje ne žele evropske posrednike u dijalogu, Dačić je rekao da prvo treba da se utvrdi broj takvih stranaka

Objavljeno:

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić istakao je gostujući u emisiji Upitnik RTS-a da se dijalog odvija pod pokroviteljstvom Skupštine u čemu pomaže EP.

Predsednik Narodne skupštine i lider SPS-a Ivica Dačić napomenuo je da je pogrešno reći da se dijalog vlasti i opozicije odvija pod pokroviteljstvom Evropskog parlamenta i da se, prema pismima bivše predsednice Skupštine Maje Gojković i poslanika EP Dejvida Mekalistera, dijalog vodi pod pokroviteljstvom predsednika Narodne skupštine u čemu pomaže Evropski parlament.

Dačić je naveo da je 1. marta održao razgovor sa Mekalisterom i da je tada ponudio da, što se tiče Srbije, druga faza dijaloga može da počne odmah.

"Međutim, oni su imali drugi pristup.

Oni smatraju da je to bila ta inicijalna aktivnost dijaloga druge faze dijaloga i, kao što ste čuli iz njihovog saopštenja, oni su sami predložili da će u naredna dva meseca oni raditi takozvanu pripremnu fazu. Hoće da razgovaraju sa svim poslaničkim grupama, sa predstavnicima vlade i predstavnicima opozicionih stranaka", istakao je Dačić tokom gostovanja u emisiji Upitnik na RTS-u.

Kada je reč o strankama koje ne žele evropske posrednike u dijalogu, Dačić je rekao da prvo treba da se utvrdi broj takvih stranaka i da je on pozvao sve stranke da odgovore da li žele da učestvuju u dijalogu i da li žele prisustvo međunarodnih predstavnika. Naveo je da se prijavilo 19 stranaka.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.