PREDSEDNIK VUČIĆ SE OGLASIO RANO JUTROS: Ostavio je POTRESNU PORUKU! (FOTO)
Aleksandar Vučić, Foto: Printskrin/Instagram/buducnostsrbijeav

tuga

PREDSEDNIK VUČIĆ SE OGLASIO RANO JUTROS: Ostavio je POTRESNU PORUKU! (FOTO)

Oglasio se na Instagramu!

Objavljeno:

Aleksandar Vučić obišao je rano jutros mesto na kojem se u vreme bombardovanja Beograda u Drugom svetskom ratu nalazila Narodna biblioteka Srbije koja je tada sravnjena sa zemljom.

- Danas je šesti april, osamdeseti po redu od izbijanja Drugog svetskog rata. U našem slučaju on sadrži specifičnost i simboliku. Pored stradanja ljudi i materijalnih dobara, prve sate Drugog svetskog rata na našem tlu obeležilo je uništenje najznačajnije zbirke pokretne kulturne baštine u ovom delu Evrope – Narodne biblioteke Srbije.

I ovog šestog aprila kraj kratera na Kosančićevom vencu, obraslog u korov i naš zaborav, svestan tragičnih posledica tog čina, želim da ukažem na neophodnost uređenja tog lokaliteta koji i danas svedoči o trijumfu volje da se plamenom postigne trijumf uništenja i zaborava. Cilj ovog obilaska je da se sa tog mesta, na kome je počinjen najveći pojedinačni ratni zločin nad kulturnim nasleđem u čitavoj Evropi tokom Drugog svetskog rata, uputi jasna i odlučna poruka našoj i inostranoj javnosti da Republika Srbija ostaje posvećena idealima antifašizma, slobodarstva, nepokora i saradnje na kojima su zasnovani savremena Evropa i svet - napisao je predsednik na svom Instagram profilu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.