VUČIĆ NAJAVIO: Za 14 dana biće postavljen kamen temeljac za novu kovid bolnicu u Novom Sadu!
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/Pink

borba sa koronom

VUČIĆ NAJAVIO: Za 14 dana biće postavljen kamen temeljac za novu kovid bolnicu u Novom Sadu!

On je dodao da je druga najbolja vest za Srbiju što će se u zemlji prvo pakovati a onda i proizvoditi vakcine i to u saradnji sa "kineskim i prijateljima

Objavljeno: 22:09h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će za 14 dana biti postavljen kamen temeljac za izgradnju nove kovid bolnice u Novom Sadu u kojoj će biti 600 ležajeva od kojih 200 intenzivne nege."Izgradićemo je za četiri meseca kao što smo to uradili u Kruševcu, jer će kovid ovde biti još nekoliko godina, zato je važno da se vakcinišemo," rekao je Vučić na Televiziji Pink.

On je dodao da je druga najbolja vest za Srbiju što će se u zemlji prvo pakovati a onda i proizvoditi vakcine i to u saradnji sa "kineskim i prijateljima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata".

Vučić je dodao da će fabrika vakcina biti napraljena u blizini aerodroma i da će se proizvoditi više od 25 miliona vakcina godišnje.

Potvrdio je da će sutra primiti sinofarmovu vakcinu u selu Rudna Glava kod Majdanpeka jer je kako je i obećao, sačekao da se revakciniše više od milion ljudi.

Vučić je ponovio da se Srbija nalazi na evropskom putu i da iako mu neki delovi izveštaja Evropskog parlamenta nisu jasni, "saglasan je sa njim".

Kada je reč o Telekomu, taj deo je kaže nejasan jer ne zna šta se očekuje da Srbija uradi i da li treba da spreči Telekom da se razvija, a kada je reč o aferi Jovanjica od sudova očekuje da urade svoj posao.

Vučić je ponovio da iako "misli sve najgore o radu Krika i Crte", država mora da im omogući da rade svoj posao. ; Istakao je da je štampa u Srbiji slobodna, da svako može da piše šta hoće, ali da narodni poslanici "ne smeju da prete, da iznose adrese i da ugrožavaju bezbednost novinara i aktivista", a da on ostavlja sebi za pravo da im u lice kaže šta misli o njihovom radu.

Bonus video:

00:27

POBEDIMO KORONU! Grad Beograd i Svetozar Cvetković pozivaju sve da se VAKCINIŠU

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.