KOVAČEVIĆ: Ne trebaju nam PSG i Nova stranka
Siniša Kovačević, Foto: Dragana Udovičić

POLITIKA

KOVAČEVIĆ: Ne trebaju nam PSG i Nova stranka

Kovačević je na opasku predsednika Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića da Pokret slobodnih građana i Nova stranka nisu izgubili moralno pravo, uzvratio: "Onda ih vodite sa sobom", saopšteno je iz Narodne stranke

Objavljeno:

Potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević izjavio je da u pregovorima o izbornim uslovima uz posredovanje EU nema mesta onima koji nisu izdržali moralnu probu i polakomili se na smanjeni izborni cenzus i izašli na, kako je naveo, falsifikovane izbore u junu prošle godine.

Upravo zato to nam je potreban svaki glas trebalo bi napraviti distancu prema njima. Duboko sam ubeđen, bar poznajući biračko telo Narodne stranke, da će biti daleko veći broj razočaranih koji će odustati od glasanja za udruženu opoziciju jer smo prihvatili one kojima je Aleksandar Vučić skupljao potpise, a Aleksandar Šapić overavao, rekao je Kovačević u emisiji Utisak nedelje na televiziji Nova S.

Kovačević je na opasku predsednika Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića da Pokret slobodnih građana i Nova stranka nisu izgubili moralno pravo, uzvratio: Onda ih vodite sa sobom, saopšteno je iz Narodne stranke.

Uvažavam vašu hristijansku potrebu za oprostom. Praštajte, to je vaše pravo, ali nemojte nametati ideju o opštem oprostu kao opštu političku pragmu, rekao je Kovačević.

Narodna stranka smatra da nama ta vrsta pronevere ne treba. Kako ćete verovati ako vas je neko već jednom proneverio? Mi imamo legitimno pravo da branimo svoju poziciju i da onima koji su pre 14 minuta izneverili dogovor kažemo 'hvala lepo', dodao je Kovačević.

Kovačević je dodao da je bivši predsednik PSG Sergej Trifunović u punoj sali Doma sindikata pobrojao ovacije porukom Vučiću da će se igrati sam i da mu ne pada na pamet da izađe na izbore, a onda je sutra ili prekosutra vukao na Zelenom vencu ljude za rukav“.

On je napravio proneveru i to ima političku cenu koja se mora platiti. Ja ne mogu da zaboravim proneveru, rekao je Kovačević, i dodao da onaj ko se ogreši o tu vrstu moralnih normi napušta politiku, osim ako nije u državi poput Srbije i Moldavije.

Bonus video:

02:29

Espreso anketa

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.