BRNABIĆKA NEGIRALA TVRDNJE MEDIJA! Nije obavezan PCR test pri povratku u Srbiju
Ana Brnabić, Foto: Tv Pink

PREMIJERKA

BRNABIĆKA NEGIRALA TVRDNJE MEDIJA! Nije obavezan PCR test pri povratku u Srbiju

Premijerka Srbije Ana Brnabić gostujući u Jutru na TV Prva izjavila je da režim ulaska u Republiku Srbiju nije menjan, sve što je bilo do sada ostaje i nadalje

Objavljeno: 11:15h

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da nije tačno da je odlučeno da građani Srbije, pri povratku iz Crne Gore, Albanije, Bugarske, BiH, Severne Makedonije i Mađarske, moraju da imaju PCR test i naglasila da nije menjan režim ulaska u Srbiju.

"Nije tačna vest, nismo menjali režim ulaska u Srbiju, tako da naši ljudi uvek mogu da se vrate u svoju zemlju, naši državljani. Oni koji su vakcinisani, odnosno revakcinisani, mogu da uđu bez potvrde o negativnom PCR testu, dakle samo sa potvrdom o revakcinaciji", rekla je Brnabić.

Kada je u pitanju AstraZeneka dovoljna je jedna doza, ne i revakcinacija. Ona je dodala da ju je začudila vest jer, kako je podvukla, nije menjan režim ulaska u Srbiju.

Kako je navela, negativan PCR za ulazak u Srbiju nije potreban državljanima zemalja "Mini šengena" tj. Severne Makedonije i Albanije, kao i građanima Mađarske i Bugarske, kojima je ta mera ukinuta zbog reciprociteta.

"Odnosno jer postoji veliki broj građana koji cirkulišu preko granice i kako bi im olakšali poslovanje i život", rekla je Brnabić i istakla da se na državljane ovih zemalja ne primenjuje ni mera izolacije.

Bonus video:

01:58

Ana Brnabić u Zaječaru

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.