DAČIĆ PROGOVORIO O ''PORODICI'': Rekao je ŠTA JE TREBALO DA STOJI NA POČETKU SERIJE
Oglasio se i predsednik Skupštine, Foto: TV PINK PRINTSCREEN

OGLASIO SE

DAČIĆ PROGOVORIO O ''PORODICI'': Rekao je ŠTA JE TREBALO DA STOJI NA POČETKU SERIJE

Oglasio se i predsednik Skupštine

Objavljeno:

Govoreći o seriji "Porodica" koja govori o Slobodanu Miloševiću, predsednik Skupštine Ivica Dačić, kaže da ne postoji dovoljna distanca da bi se o tome razgovaralo, kao i da se tragedija porodica zloupotrebljava za lične promocije određenih ljudi.

Dačić je rekao da bi, umesto što se pravi serija o tome kako su prevarili Miloševića da ode u Hag, ti ljudi trebalo da odu u zatvor, a da je na početku serije trebalo da stoji da su događaji fikcija.

- Što ne napravite serije o drugim porodicama koji su nešto pretrpele posle 5. oktobra. Vi dajete sud pre nego što ga je istorija dala - rekao je Dačić.

Predstavnici Evropskog parlamenta rekli da se ne žuri sa dijalogom

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas, da su evroparlamentarci rekli da sa dijalogom ne mora da se žuri, iako je on hteo da dijalog počne 15. marta

On je to kazao za RTS, a povodom saopštenja evroparlamentaraca koji posreduju u međustranačkom dijalogu, da će pripremna faza trajati dva meseca, da je on to sa njima dogovorio još 1. marta. - Da ne ispadne posle da ja nešto kočim i usporavam. Ja sam tu, i sutra može da počne dijalog, ali oni hoće pripremnu fazu - rekao je Dačić. Kako je pojasnio evroparlamentarci hoće da pripremna faza traje dva meseca i navodi da će on početi da razgovara sa strankama u svakom slučaju. - Ne možemo da čekamo da nam donesu rešenje na poslužavniku jer ima više stranaka koje žele direktno predstavnicima vlasti da daju svoje predloge. Sigurno mi ne pada na pamet da čekam dva meseca - rekao je Dačić. Prema njegovim rečima evroparlamentarci žele da komuniciraju sa strankama iz opozicije koje njih interesuju i dodaje da će dijalog potrajati i da bi trebalo da se što pre dođe do nekog cilja kako bi se postigla i da se postignu određena rešenja koja na praktičan način mogu da pobljšaju izborne uslove. Dačić Međutim, smatra da je suština u tome da neke stranke smatraju da će EP njima da donese povlašćeni status i pobedu na izborima, i poručuje da od toga nema ništa. Upitan šta će se dešavati od ponedeljka, Dačić ističe da će evroparlamentarci pojedinačno razgovarati sa predstavnicima stranaka u naredna dva meseca, a da bi svi trebalo da se okupe i iznesu svoje platforme i da se traže rešenja. - Nisam ja adresa na koju neko treba da se žali. Ponudio sam 15. mart kao datum da se svi okupimo, i nismo, jer su predstavnici EP ušli u pripremnu fazu koja će trajati dva meseca - rekao je Ivica Dačić.

(Espreso / Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.