MERE ĆE BITI UKINUTE KAD BUDU UKINUTE: Vučić oštro o ZAHTEVIMA, uputio je ozbljan APEL i svojim SARADNICIMA!
Aleksandar Vučić, Foto: TANJUG/RADE PRELIC

nema pregovaranja

MERE ĆE BITI UKINUTE KAD BUDU UKINUTE: Vučić oštro o ZAHTEVIMA, uputio je ozbljan APEL i svojim SARADNICIMA!

- Ja bih voleo da nikada nisu ni bile uvodjenje, jer bi naša ekonomija bila jača, ali ću svakako da podržim struku i one heroje u bolnicama koji se svaki dan bore da spašavaju živote, rekao je Vučić

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će protivpandemijske mere biti ublažene tek onda kada se steknu uslovi za to i apelovao na sve političare da puste Krizni štab da o tome odlučuje bez pritisaka, jer ta odluka nije politička.

"Mere će biti ukinute kada budu ukinute i kada epidemiolozi budu saglasni sa tim. Ja bih voleo da nikada nisu ni bile uvodjenje, jer bi naša ekonomija bila jača, ali ću svakako da podržim struku i one heroje u bolnicama koji se svaki dan bore da spašavaju živote", rekao je Vučić novinarima nakon obilaska radova na izgradnji mosta na Južnoj Moravi.

Vučić je rekao da je sit političkog prepucavanja u medijima na tu temu i neprestanog nastojanja političara da se dodvore narodu pričama da se oni zalažu za ublažavanje mera.

"Ne podnosim kada svaki dan slušam da je neko za ukidanje mera ali zli doktori ne daju. Ja sam za to da se sluša struka. Važnije mi je da je jedan čovek živ nego da li će nekome da se svidi ono što radimo. Ne podnosim dodvoravanje narodu, jer ljudi naravno jedva čekaju da se ukinu mere", rekao je on.

Predsednik je rekao da se svi zalažu za ukidanje mera ali onda krive državu ako im od korone umre neki član porodice.

"Naše je da štitimo živote. Nisu lekari izmislili mere, to radi cela Evropa. Mi imamo najblaže mere, sve drugo je zatvoreno. Prvo da počnemo da spuštamo brojeve (zaraženih) pa ćemo da spustimo i mere. To nije političko pitanje. Hoćeš ti da odgovaraš za mrtve? Da nisi ti nabavio vakcine, lekove i respiratore", dodao je on.

Vučić je ponovio da je veoma bitno da se ubrza vakcinacija jer je jako teško da se lekari izbore sa novim sojevima virusa koji su sve zarazniji.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.