OD ŠAPCA DO BEOGRADA ZA 45 MINUTA! Predsednik Vučić obišao radove kod Šapca: ROKOVI MORAJU DA SE SKRATE! (VIDEO)
Aleksandar Vučić, Foto: TANJUG/RADE PRELIC

obišao radove

OD ŠAPCA DO BEOGRADA ZA 45 MINUTA! Predsednik Vučić obišao radove kod Šapca: ROKOVI MORAJU DA SE SKRATE! (VIDEO)

- Imamo dobru sardanju sa ministarstvom i gradom, napredovali smo više od planiranog, očekujemo da ćemo završiti bar šest meseci pre roka - kazao je predstavnik kompanije koja izvodi radove Vučiću

Objavljeno: 13:35h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na mostu preko reke Save.

- Imamo dobru sardanju sa ministarstvom i gradom, napredovali smo više od planiranog, očekujemo da ćemo završiti bar šest meseci pre roka - kazao je predstavnik kompanije koja izvodi radove Vučiću.

Na to je Vučić odgovorio da postoje "problemi na drugim sekcijama, koji moraju biti završeni do 2024".

Znam da Azvirt to može - dodao je.

Most je dug 1.350 metara, a centralna konstrukcija 605 metara.

- Ovo finansiramo sve iz budžeta, nismo uzimali kredite, zajmove, sve to što će da dobiju Šabac i Ruma i ne samo oni, nego i Beograd i Loznica - istakao je.

- Veoma je važno da sve ovo finansiramo iz budžeta, a to znači da nam je država stabilna. Rokovi izgradnje moraju da se skrate. I zahvalan sam izvođačima što su pristali za godinu i tri meseca da skrate rokove. Kada ovo bude završeno, od Šapca do Beograda će se stizati za 45 minuta normalne vožnje. Otvorio sam šest fabrika u Rumi. Kada smo preuzeli vlast, oni su bili u minusu, sada su u plusu. Investitori dolaze samo kada imate puteve - rekao je predsednik.

- Napravio sam jednu kartu i to bi ljudi uskoro trebalo da vide kako će sve da izgleda do kraja 2025. godine, mislim da će to biti baš zanimljivo. Kada pogledate mapu Srbije, svakog dana nam niču novi putevi što je kao krvotok zemlje. Jedini problem je što nemamo dovoljno radnika, nikada građevinska industrija nije bila ovako uposlena - kaže Vučić.

Ministar građevinarstva Tomislav Momirović požalio se predsedniku da je to vrlo agresivan cilj postaviti tako kratak rok za kraj radova.

- Moraš uvek postavljati visoko ciljeve. Da Bubka sebi nije zadavao visoke ciljeve ne bi preskakao ni najmanje visine - objasnio je Vučić.

Sergej Bubka je inače doskorašnji svetski rekorder u skoku s motkom, atletska legenda, Ukrajinac koji je nastupao za SSSR.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.