TO RAZARA, NIKADA NEĆEMO DOZVOLITI: POKS burno reagovao zbog zakona o istopolnim zajednicama!
POKS

jasan stav

TO RAZARA, NIKADA NEĆEMO DOZVOLITI: POKS burno reagovao zbog zakona o istopolnim zajednicama!

"Stav crkve je jasan, ali i većine građana Srbije, koji bi se na referendumu nedvosmisleno pokazao, da je brak zajednica isključivo muškarca i žene i da samo tako može i treba da bude", izjavio je predsednik POКS-a Žika Gojković...

Objavljeno:

Pokret obnove Кraljevine Srbije (POКS) saopštio je danas da podržava stav Srpske Pravoslavne Crkve (SPC), koja se protivi usvajanju zakona o istopolnim zajednicama, navodeći da to ne može da se radi "na brzinu, bez široke javne rasprave", već zahteva da se o tome izjasne gradjani na referendumu.

"Stav crkve je jasan, ali i većine gradjana Srbije, koji bi se na referendumu nedvosmisleno pokazao, da je brak zajednica isključivo muškarca i žene i da samo tako može i treba da bude", izjavio je predsednik POКS-a Žika Gojković u pisanoj izjavi.

Kako je rekao, praksa je pokazala u drugim državama, koje su usvojile sličan zakon, da je to samo prvi korak ka davanju prava istopolnim zajednicama na usvajanje dece.

"To nećemo nikada dozvoliti jer bi to razorilo našu tradicionalnu porodicu i društvo u celini", naglasio je Gojković.

On je naveo da POКS ima razumevanje da postoji potreba da se pravno regulišu odnosi u istopolnoj zajednici za više oblasti.

"Ukazujemo da ih je moguće u potpunosti ostvariti u pravnom poretku Srbije ; administrativnim putem, bez zadiranja u bračno i porodično zakonodavstvo", rekao je Gojković.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.