SRAMNO, UVREDLJIVO! Zorana Mihajlović se zahvalila Danijeli Štajnfeld! OVAKO JE REAGOVALA NA OPTUŽBU ZA SILOVANJE
Zorana Mihajlović, Foto: printscreen

oglasila se

SRAMNO, UVREDLJIVO! Zorana Mihajlović se zahvalila Danijeli Štajnfeld! OVAKO JE REAGOVALA NA OPTUŽBU ZA SILOVANJE

Ona je ocenila da su reči koje izgovara Branislav Lečić na snimku sramne i uvredljive za svaku ženu, a posebno traumatične za ženu koja je proživela seksualno nasilje

Objavljeno:

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Кoordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović zahvalila se danas glumici Danijeli Štajnfeld na hrabrosti da prijavi nasilnika koji ju je seksualno napastvovao i istakla da je zgrožena rečima koje na snimku razgovora izgovara čovek koji je pritom i javna ličnost.

Mihajlović je, kako se navodi u saopštenju, rekla da veruje da će Danijela svojim primerom podstaći i druge žene da ne ćute i da prijave nasilnike, jer niko nije toliko moćan da ne odgovara za nedela koja je učinio.

“Ovo su vrlo osetljive teme, Tužilaštvo i nadležni organi su tu da rade svoj posao, a na nama je da pružimo podršku žrtvama, da ih ne osuđujemo i ne viktimizujemo dodatno, već da kao zrelo društvo pokažemo kakvu budućnost za svoju decu želimo – da negujemo kulturu nenasilja i poštovanja jednih prema drugima”, rekla je Mihajlović.

Ona je ocenila da su reči koje izgovara Branislav Lečić na snimku sramne i uvredljive za svaku ženu, a posebno traumatične za ženu koja je proživela seksualno nasilje.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.