VANG JI OŠTRO: Niko ne sme da se meša u unutrašnje poslove KINE izmišljanjem LAŽI I MANIPULACIJAMA!
Vang Ji, Foto: Profimedia

JASNO I GLASNO

VANG JI OŠTRO: Niko ne sme da se meša u unutrašnje poslove KINE izmišljanjem LAŽI I MANIPULACIJAMA!

Vang je i apelovao na sve zemlje da preispitaju osnovne principe Povelje UN i da uvežbaju istinski multilateralizam,

Objavljeno:

Kineski državni savetnik i ministar spoljnih poslova Vang Ji, izjavio je danas da niko ne sme da se meša u unutrašnje poslove Kine izmišljanjem laži i manipulacijama nekoliko zapadnih sila, koje ne predstavljaju međunarodnu zajednicu.

Vang je to rekao tokom susreta sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovim u Guilinu u Autonomnom regionu Guangsi Džuang na jugu Kine, preneo je Kineski Radio Internacional.

Tokom zajedničke pres konferencije posle razgovora dvojice šefova diplomatija, Vang je pozvao na saradnju sa Rusijom u borbi protiv pandemije i jačanju veza.

Vang je i apelovao na sve zemlje da preispitaju osnovne principe Povelje UN i da uvežbaju istinski multilateralizam, kako bi izgradile zajednicu sa zajedničkom budućnošću za čovečanstvo.

Vang je rekao da sankcije EU prema Kini krše međunarodno pravo, a kineska vlada odlučno štiti državni suverenitet, bezbednost i razvojne interese.

Prvobitna namera Kine o saradnji u borbi protiv kovida-19 je da razvija humanitarni duh, da omogući da se što više ljudi vakciniše i da izvuče društvo iz pandemije, rekao je Vang odgovarajući na pitanje novinara CGTN-a.

Kina i Rusija, takođe, istražuju načine za promovisanje uzajamnog priznavanja zdravstvenih uverenja za međunarodna putovanja, rekao je Vang.

Bonus video:

01:18

Da li nas vakcina štiti samo od razvoja bolesti?

(Espreso/ Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.