ZORANA MIHAJLOVIĆ PROGOVORILA O PROJEKTU JADAR: Bila je vrlo PRECIZNA!
Zorana Mihajlović, Foto: Kurir TV

sastanak

ZORANA MIHAJLOVIĆ PROGOVORILA O PROJEKTU JADAR: Bila je vrlo PRECIZNA!

Na sastanku je razgovarano i o ulaganjima u distributivnu mrežu, u koju je do sada uloženo više od četiri milijarde dinara, kao i o odnosima "Srbijagasa" i toplane u Loznici....

Objavljeno:

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je u projektu "Jadar", kojim se predvidja dobijanje litijuma iz rude jadarit, zaštita životne sredine tema broj jedan, pa tek onda novac i razvoj koji ovaj projekat donosi.

"Ništa se neće uraditi ukoliko se ne ispoštuju svaka odluka i procedura u oblasti zaštite životne sredine i dok se ne izradi studija o proceni uticaja na životnu sredinu. Poruka građanima Loznice i cele Srbije je da nećemo napraviti nijedan korak dok se ne ispitaju svi standardi", kazala je ona prilikom posete Loznici, gde je sa gradonačelnikom Vidojem Petrovićem i načelnikom Mačvanskog okruga Vladanom Кrasavcem razgovarala o nekoliko tema iz resora rudarstva i energetike.

Istakla je da ovim projektom Srbija postaje jedna od vodećih zemalja za proizvodnju baterija neophodnih za električne automobile, jer je 10 odsto ; svetskih rezervi litijuma u ovom kraju.

"To je i korak ka zelenom održivom razvoju. Sve što se bude radilo, svaki dokument, neće se raditi a da to ne delimo zajedno i da ne razgovaramo svi zajedno i to činjenicama, a ne da se vodimo poluistinama i neproverenim informacijama", rekla je Mihajlović.

Na sastanku je razgovarano i o ulaganjima u distributivnu mrežu, u koju je do sada uloženo više od četiri milijarde dinara, kao i o odnosima "Srbijagasa" i toplane u Loznici.

"To je pitanje koje mora biti rešeno u narednih nekoliko dana, jer grad ne sme da trpi zbog starih dugova 'Viskoze'", kazala je ministarka.

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović izjavio je da se danas razgovaralo o najvažnijim pitanjima za gradjane Loznice.

"I danas šaljemo jasnu poruku da smo svi mi zajedno posvećeni unapredjenju privredne aktivnosti grada i države, ali da ćemo uvek na prvo mesto staviti zaštitu životne sredine, bezbednost i zdravlje ljudi. Ne postoji nijedno pitanje na koje nismo spremni da odgovorilo i da tražimo najbolja rešenja. Ovaj projekat važan je za celo Podrinje i za našu državu", rekao je Petrović.

Sastanku je prisustvovao i direktor ODS "Elektrodistribucije Srbije" Bojan Atlagić koji je rekao da je bilo velikih ulaganja Podrinje.

"Uložili smo 1,4 milijarde dinara u prethodne četiri godine. To je važno za grad i investitore, ali i za nas u 'Elektrodistribuciji', jer se smanjuju gubici na distributivnoj mreži. Trafo-stanica 'Loznica 2' i novi distributivni centar su neki od projekata, svega toga ne bi bilo bez podrške Ministarstva i saradnje sa gradom", rekao je Atlagić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.