MINISTAR STEFANOVIĆ OBIŠAO PROIZVODNE POGONE BORBENIH SLOŽENIH SISTEMA! Nabavka novih Lazara 3 za Vojsku Srbije!
Foto: Foto Mod.gov.rs

DOMAĆA PROZVODNJA

MINISTAR STEFANOVIĆ OBIŠAO PROIZVODNE POGONE BORBENIH SLOŽENIH SISTEMA! Nabavka novih Lazara 3 za Vojsku Srbije!

On je istakao i da se kontinuirano opremanje vojske, kao i investicije u domaću pamet i domaću industriju nastavljaju

Objavljeno:

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović prisustvovao je danas potpisivanju ugovora Ministarstva odbrane sa preduzećem „Jugoimport-SDPR“ za nabavku oklopnih borbenih vozila 8x8 „Lazar 3“. Ministar Stefanović istakao je da se nastavlja opremanje vojske sredstvima nove generacije domaće proizvodnje i da je reč o ugovoru u vrednosti od 3,7 milijardi dinara. - Ono što je naš strateški, dugoročni cilj i što nam je predsednik Vučić dao kao zadatak, jeste da se naše izviđačke jedinice, jedinice koje su za prvo dejstvo, odmah opreme savremenim sredstvima u kojima će biti zaštićene, jer hoćemo da brinemo o našim ljudima. Ovim ugovorom broj „Lazara“ koji su savremena oklopna borbena vozila u našoj vojsci biće značajno povećan – rekao je Stefanović, ističući da opremanje Vojske Srbije novim borbenim vozilima „Lazar 3“ predstavlja značajan doprinos unapređenju operativnih sposobnosti Vojske.

Ovom prilikom ministar Stefanović obišao je proizvodne pogone „Borbenih složenih sistema“ u Velikoj Plani u kojima se radi na izradi „Lazara“, „Nore“ i „Miloša“, gde su mu predstavljeni ključni segmenti u procesu proizvodnje, rezultati rada i planovi za dalju proizvodnju.

Prema rečima ministra odbrane, u jedinicama Vojske Srbije za nekoliko nedelja naći će se i novi “Miloši”. - Radujemo se jer vidimo napredak, vidimo da se ugovorne obaveze ispunjavaju i da ćemo do kraja godine imati veći broj i “Miloša” i “Lazara” u našem sastavu. Zahvalio bih se svima iz “Jugoimporta” i iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i svim radnicima ove fabrike koji su u prethodnom periodu naporno radili na razvijanju ovih vozila i njihovom ulasku u serijsku proizvodnju – rekao je ministar Stefanović i najavio da očekuje i novine za predstojeći sajam “Partner”.

Stefanović
foto: Foto Ministarstvo odbrane

On je istakao i da se kontinuirano opremanje vojske, kao i investicije u domaću pamet i domaću industriju nastavljaju.

- Hoćemo da nastavimo sa opremanjem naše vojske, ali i da razvijamo nova savremena sredstva kojima će naše jedinice biti opremljene i sposobne da pokažu svima da ćemo našu Srbiju uvek braniti od svake vrste izazova. Mi smo potpuno posvećeni regionalnoj stabilnosti i miru, ali nećemo nikada dozvoliti da neko pomisli da Srbiju može vojnički da ugrozi, a da na to Vojska Srbije neće imati apsolutno najbolji mogući odgovor – izjavio je ministar odbrane.

Кako je istakao, nema jake Srbije bez njene jake vojske i zato investiramo novac u njeno opremanje, s ciljem da ona bude faktor odvraćanja i kadra da štiti svakog građanina i našu otadžbinu.

Direktor kompanije Jugoimport SDPR Jugoslav Petković istakao je da je reč o nastavku onoga što je rađeno prethodnih godina, kao i da je serijska proizvodnja odmakla daleko.

- Imali ste priliku da vidite i deo “Nora” koje će se uskoro naći u jedinicama Vojske Srbije, „Miloše“, čiji smo već prvi kontingent isporučili, a sledeći, kao što je ministar rekao, u narednih petnaestak dana su spremni za testiranje. Imali ste priliku da vidite i “Noru” koju spremamo za Ameriku i to je naš ponos, jer smo jedna od retkih firmi koja je pozvana na testiranje, da bi ta haubica zvanično ušla u Oružane snage Sjedinjenih Američkih Država – istakao je direktor Petković.

Prema njegovim rečima, u pogonima je proces rada dobro organizovan i ide u dobrom smeru.

- Očekujemo već da za „Partner“ pokažemo, ako epidemiološka situacija bude to dozvoljavala, i neke novitete, i što se tiče točkaša, i što se tiče raketnog programa – najavio je direktor Petković.

Ugovor o kupovini „Lazara“ inače potpisali su pukovnik Aleksandar Cakić iz Uprave za nabavku i prodaju Sektora za materijalne resurse Ministarstva odbrane i pomoćnik direktora JP „Jugoimport-SDPR“ Aleksandar Lijaković.

Bonus video:

00:56

NOVO ZASEDANJE PREDSEDNIŠTVA SNS-a: Mihajlović, Stefanović, Martinović stižu u prostorije stranke (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/Mod.gov.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.