ĐILAS DRŽI MEDIJE I PREKO NJIH TERORIŠE OSTATAK OPOZICIJE: Vesić o izborima koji predstoje
Goran Vesić, Foto: Aleksandra Čolić

POLITIČKI RING

ĐILAS DRŽI MEDIJE I PREKO NJIH TERORIŠE OSTATAK OPOZICIJE: Vesić o izborima koji predstoje

Vesić je poručio da je SNS uvek spremna na društveni dijalog, ali da stranke bivšeg režima dijalog razumeju kao dogovor kako da se vrate na vlast bez izbora.

Objavljeno:

Zamenik gradonačelnika Beograda i član Predsedništva SNS-a Goran Vesić izjavio je danas da veruje da će većina opozicije izaći na izbore sledeće godine, a da će ih bojktovati Dragan Đilas za koga bi, kako ocenjuje, učešće na tim izborima bio kraj političke karijere.

Vesić je poručio da je SNS uvek spremna na društveni dijalog, ali da stranke bivšeg režima dijalog razumeju kao dogovor kako da se vrate na vlast bez izbora.

''Medutim, pošto se međusobno svađaju ko će da ih predstavlja na razgovorima i da li su im potrebni stranci kao medijator ili ne, mislim da je trenutno potrebniji dijalog među njima'', ocenio je Vesić za Blic.

On je naveo da deo opozicije na izbore izlazi samo tamo gde se nada pobedi, a da većina opozicionih stranaka izlazi na beogradske izbore i da je zato on ''kriv'' jer svugde priča da je sada gradska kasa puna i da teži skoro 1,2 milijardi evra.

''Puna kasa je izazov kome oni ne mogu da odole i to im jači motiv od svih uslova'', naveo je Vesić.

Ocenio je da bojkot izbora odgovara samo predsedniku Stranke slobode i pravde Draganu Đilasu jer, kako kaže, drži medije i preko njih ''teroriše'' ostalu opoziciju i ''lažno se predstavlja kao vođa''.

''Zato nema tih izbora u Srbiji na kojima će Djilas da učestvuje. Možda na Mauricijusu'', kaže Vesić.

Upitan o beogradskim izborima i da li će SNS izaći sama ili u koaliciji, kao i da li se zna ko će nositi listu za Beograd, Vesić je kazao da će, kada izbori budu raspisani, SNS na Glavnom odboru doneti odluku da li na izbore izlazi sama ili u koaliciji.

''Uvek smo do sada stavljali interese države na prvo mesto, pa smo na izbore izlazili u koalicijama iako smo sami mogli da pobedimo. Zato što SNS vodi državotvornu politiku kojoj je potreban najširi konsenzus da bi Srbija napravila istorijski iskorak'', ocenio je Vesić.

Naglasio je da u kakvoj god formaciji se bude izašlo na izbore, sprovodiće se politika Aleksandra Vučića jer, kako je istakao, građani glasaju za njega.

Vesić je naveo da Beograd napreduje zato što postoji jedna politika, od mesne zajednice do predsednika Republike.

Podsetio je da je Vlada Srbije poslednjih osam godina, kroz nekoliko projekata, u Beograd investirala ili će investirati oko 6,3 milijardi evra, od čega 4,4 milijardi za metro, oko jedne milijarde za BG voz, 450 miliona evra za projekte kanalizacije, 271 miliona evra za fabriku za preradu otpadnih voda u Velikom selu i skoro 200 miliona evra za novi savski most i gradski tunel.

''Bez obilaznice oko grada, brze pruge, aerodoma 'Nikola Tesla', Nacionalnog stadiona koje ne finansira Beograd'', ukazao je Vesić.

Upitan o izjavama opozicionara da je vlast SNS najlakše ''okrnjiti'' u Beogradu i da bi tu mogao da počne pad aktuelne vlasti, Vesić je naveo da je te priče slušao pre gradskih izbora 2014. i 2018. godine, ali da je'' narod rekao svoje''.

Naglasio je da SNS na izbore u Beogradu izlazi sa rezultatima ističući da je prosečna plata u prestonici danas 700 evra, a da je pre sedam godina bila 462 evra, kao i da je za proteklih sedam godina otvoreno 191 hiljada novih radnih mesta.

Vesić je rekao da će do kraja godine gradajani imati brzi voz do Novog Sada, kao i da počinje izgradnja metroa.

Podsetio je da su obnovljena dva nacionalna muzeja, obnovljeno više od 500 fasada, kao i da počinje uređenje Muzeja grada.

U rezulate je nabrojao i to što BG voz povezuje Mladenovac, Sopot, Lazarevac i Barajevo sa centrom grada, da se grade 24 obdaništa i da skoro da nema liste čekanja u vrtićima, dok je, kako je naveo, 2013. godine oko 15 hiljada dece čekalo na mesto u vrtiću.

''Svestan sam da nismo uradili sve kao i da je bilo grešaka. Ko radi taj i greši. Ali građani neka se zapitaju, ako neko negira, kao stranke bivšeg režima, da je sve ovo urađeno i neće da vidi ni fasade, ni puteve, ni vrtiće, da li takvim ljudima mogu da veruju'', naveo je Vesić.

Na pitanje o aferi prisluškivanja predsednika Srbije i navodima da su u svemu učestvovali visoki funkcioneri SNS, Vesić je naveo da je ministar policije Aleksandar Vulin nedavno na sednici Skupštine grada rekao da je čitav predmet predat Tužilaštvu koje odlučuje o daljem postupku.

''Ko god da je učestvovao u prisluškivanju predsednika, organizaciji državnog udara ali i ubistvima, direktno ili indirektno, treba da krivično odgovara kakvu god funkciju da ima, stranačku i državnu'', podvukao je Vesić.

Bonus video:

01:39

VAKCINIŠIMO SE BUDIMO ODGOVORNI: Ivica Dačić

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.