Ministar Stefanović: Onaj ko izabere da bude vojnik, zaslužuje posebno poštovanje!
Potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović, Foto: Ministarstvo odbrane

polaganje zakletve

Ministar Stefanović: Onaj ko izabere da bude vojnik, zaslužuje posebno poštovanje!

- Onaj ko izabere da bude vojnik, zaslužuje posebno poštovanje i to poštovanje smo i mi ovde došli da vam ukažemo", rekao je ministar

Objavljeno:

Više od 400 vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka i slušalaca Kursa za rezervne oficire generacije "mart 2021" položilo je danas zakletvu u kasarnama u Leskovcu, Somboru, Valjevu i Beogradu.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović, koji je prisustvovao svečanosti polaganja zakletve vojnika u kasarni "Vojvoda Petar Bojović" u Leskovcu, poručio je vojnicima da su danas dali svoju reč da će biti uz svoj narod, gde god da je to potrebno.

Vojska
foto: Ministarstvo odbrane

"Odbrana otadžbine za naš narod uvek je predstavljala mnogo više od obaveze. Predstavljala je veliku čast i simbol hrabrosti koju su svi ljudi koji su branili svoju otadžbinu iskazivali. Ponosni smo na slavnu tradiciju i istoriju naše vojske. Danas, na ovom mestu, mi nastavljamo tu tradiciju. Onaj ko izabere da bude vojnik, zaslužuje posebno poštovanje i to poštovanje smo i mi ovde došli da vam ukažemo", rekao je ministar.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, on je istakao da biti vojnik znači služiti opštem dobru i biti spreman na napore i odricanja.

Govoreći o vojnom roku, Stefanović je rekao da će vojnici biti verovatno suočeni i s raznim izazovima, poput pomoći stanovništvu tokom elementarnih nepogoda, kao i sada tokom pandemije kovid-19, te dodao da su jedinice Vojske uvek bile neodvojive od svog naroda i uvek prve koje se odazovu tamo gde je teško.

"Postoji dosta odricanja i teških momenata, ali uveren sam da ćete se uvek sećati lepih momenata provedenih u našim jedinicama. Zahvalio bih se još jednom i vama i vašim roditeljima na ovoj odluci, jer ne postoji ništa važnije, ništa bolje, nego biti uz svoj narod i svoju otadžbinu. Budite ponosni pripadnici Vojske Srbije, ponosni na zakletvu koju ste danas izrekli i nemojte nikada da zaboravite da je Srbija naša jedina otadžbina. Živela Srbija", poručio je ministar Stefanović.

Svečanost polaganja vojničke zakletve danas su održane i u Prvom centru za obuku u somborskoj kasarni "Aerodrom", u Drugom centru za obuku u kasarni "Vojvoda Živojin Mišić" u Valjevu, i u kasarni "General Jovan Mišković" u Beogradu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.