Čepurin: Uvođenje sankcija Rusiji bilo bi pogubno za Srbiju!
Foto: Zorana Jevtić

Ruski ambasador

Čepurin: Uvođenje sankcija Rusiji bilo bi pogubno za Srbiju!

Upitan da li izjave ruskog predsednika Vladimira Putina da je Zapad priznao volju naroda Kosova, a ne priznaje volju naroda Krima, nagoveštavaju promenu stava Moskve prema statusu KiM
Objavljeno:

Uvođenje sankcija Moskvi bilo bi pogubno pre svega za samu Srbiju, izjavio je ruski ambasador Aleksandar Čepurin u intervjuu za "Večernje novosti".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Vidimo da srpsko rukovodstvo uopšte ne razmatra takvu varijantu. A i mnoge zemlje Evropske unije traže mogućnost da napuste sankcije - dodao je Čepurin. On kaže da se tendencija promenila i očekuje da će se odnosi Rusije sa EU i SAD revitalizovati, "ali na osnovu jednakih prava". Upitan da li izjave ruskog predsednika Vladimira Putina da je Zapad priznao volju naroda Kosova, a ne priznaje volju naroda Krima, nagoveštavaju promenu stava Moskve prema statusu KiM, Čepurin je rekao da je analogija očigledna. - Predsednik Putin govori o ''duplim standardima'' - zapadnjaci podešavaju svako rešenje prema svojim interesima. Krim, za razliku od Kosova, nije bio oduzet nakon rata i bombarodvanja - rekao je ruski ambasador. Na pitanje da li očekuje da osoblje ruskog centra u Nišu dobije diplomatski imunitet koji imaju pripadnici NATO, on je rekao da pravljenje paralela između rusko-srpske saradnje u humanitarnoj sferi i vojne saradnje sa NATO, nije korektno. - Sve dok pitanje statusa RSHC-a ostaje otvoreno - njegovo rešenje zavisi od Beograda. Smatramo da je to pozitivno uticalo na rad Centra. Istovremeno, Rusija ovde ne vrši nikakav pritisak i neće ga vršiti - istakao je Čepurin.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.