VAŽAN SASTANAK: Brnabić s ambasadorkom Estonije o saradnji i vakcinaciji!
Ana Brnabić, Foto: TV Kurir

odlični odnosi

VAŽAN SASTANAK: Brnabić s ambasadorkom Estonije o saradnji i vakcinaciji!

Ambasadorka Karelson je ukazala da je ove godine dve decenije od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Estonije i da se bilateralni odnosi razvijaju u dobrom smeru

Objavljeno:

Predsednica Vlade Ana Brnabić i ambasadorka Estonije Kristi Karelson razgovarale su danas o bilateralnoj saradnji, daljem razvoju ekonomskih odnosa dveju zemalja, naročito u oblasti IT tehnologija, o borbi protiv Kovida 19 i napretku u vakcinaciji stanovništva.

S obzirom na to da je Estonija jedan od svetskih lidera u IT sektoru, postoji prostor za unapređenje saradnje, rekla je premijerka i dodala da Srbija napreduje u razvoju e-Uprave i da je spremna da dodatno podrži stručnjake iz Srbije da posete estonske kompanije i unaprede razmenu i razvoj te oblasti.

Ona je ambasadorki da Srbija ne posustaje u borbi sa Kovidom 19 i da će ukoliko se nastavi ovaj tempo vakcinacije stanovništva uskoro biti revakcinisano milion građana. Istovremeno, dodala je da u skladu sa svojim mogućnostima naša zemlja nastoji da pomogne i državama u regionu u nabavci vakcina.

Ambasadorka Karelson je ukazala da je ove godine dve decenije od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Estonije i da se bilateralni odnosi razvijaju u dobrom smeru.

Primetila je da se u pogledu ekonomije sve zemlje nalaze u istovetnoj i sličnoj situaciji, ali da je srpska ekonomije i u ovako teškom vremenu stabilna.

Ona je dodala i da bi bilo dobro da se uspostavi bliža saradnja estonskih kompanija sa Privrednom komorom Srbije.

Brnabić je zahvalila na pozivu da poseti Estoniju i istovremeno uputila poziv predsednici Vlade Estonije da dođe u Beograd, istakavši da dve prijateljske zemlje imaju još mnogo prostora za unapređenje bilateralne saradnje.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.