Vučić u Parizu: Položio venac srpskim borcima, dočekan uz počasti! (FOTO)
Foto: Vlada Srbije

važna poseta

Vučić u Parizu: Položio venac srpskim borcima, dočekan uz počasti! (FOTO)

Premijer boravi u trodnevnoj zvaničnoj poseti Francuskoj, tokom koje će razgovarati sa državnim vrhom, učestvovati na poslovnom forumu i razgovarati sa predstavnicima velikih francuskih kompanija
Objavljeno: 18:22h

Vučić će razgovarati i sa predsednikom Skupštine Klodom Bartoloneom, guvernerom Razvojne banke Saveta Evrope Rolfom Venzelom, a tom prilikom dve strane će potpisati sporazum o saradnji.

foto: Vlada Srbije

Premijer će sutra govoriti na konferenciji o Srbiji u poslovnoj asocijaciji "Biznis Frans", gde će biti predstavljeni privredni potencijali Srbije, a potom će se sastati sa predstavnicima velikih francuskih kompanija, koje imaju projekte u Srbiji, uključujući Suec Envajronment (Suez Environment), Vinči Aeroport, Veolia, Alstom, Dalkia, Šnider Elektrik i Erbas.

foto: Vlada Srbije

Potom će održati predavanje na Univerzitetu Sienses Po Pariz na temu "Stabilan Balkan kao uslov napretka Evrope". Proces evropskih integracija Srbije, jačanje saradnje dveju država u tom procesu, ali i na bilateralnom niovu, a posebno na ekonomskom planu, biće u centru pažnje, te su u srpskoj delegaciji i ministri Vlade Srbije.

(Espreso.co.rs/ Agencije)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.