PREMIJERKA BRNABIĆ JASNA: Postali smo pouzdan partner za nemačke kompanije
Foto: Printscreen/Youtube

POUZDAN PARTNER

PREMIJERKA BRNABIĆ JASNA: Postali smo pouzdan partner za nemačke kompanije

Premijerka Brnabić je istakla da je Srbija, zahvaljujući reformama koje je sprovela, naročito u oblasti vladavine prava, digitalizacije, reforme obrazovanja i ekonomije, postala kredibilan i pouzdan partner za nemačke kompanije koje su sve prisutnije u našoj zemlji

Objavljeno:

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas putem video-linka sa predstavnicima nemačkih kompanija iz Odbora nemačke privrede za istok, o jačanju ekonomske saradnje kroz dalje unapređenje poslovnog okruženja za nemačke firme koje posluju u Srbiji.

Premijerka Brnabić je istakla da je Srbija, zahvaljujući reformama koje je sprovela, naročito u oblasti vladavine prava, digitalizacije, reforme obrazovanja i ekonomije, postala kredibilan i pouzdan partner za nemačke kompanije koje su sve prisutnije u našoj zemlji.

Ona je navela da je Nemačka dugi niz godina među vodećim privrednim partnerima Srbije i prvi spoljnotrgovinski partner, istakavši da će Vlada Srbije raditi i dalje na stvaranju dobre poslovne klime kako bi privukla nove nemačke investitore, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Predstavnici nemačkih kompanija su ocenili da je saradnja sa Srbijom veoma dobra i da daje odlične rezultate, naglasivši da je zahvaljujući poslovanju nemačkih firmi u Srbiji obezbeđeno 68.000 novih radnih mesta.

Oni su pozdravili reforme Vlade Srbije koje vode ka intenziviranju ekonomskih i trgovinskih odnosa.

Sagovornici su razmenili mišljenja o budućim koracima koji bi dodatno olakšali poslovanje nemačkih investitora i doprineli da buduća saradnja bude još uspešnija.

Sastanku su, između ostalih prisustvovali predstavnici Dojče banke, kompanija Henkel, Simens i Kontinental, predstavnici Saveznog ministarstva za ekonomiju i energetiku, kao i ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib, navedeno je u saopštenju.

Bonus video:

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.