SASTANAK VUČIĆA I PATRIJARHA PORFIRIJA: Razgovarali smo o ključnim pitanjima za crkvu i državu!
Patrijarh Porfirije i predsednik Vučić, Foto: Printscreen Tanjug

Razgovor

SASTANAK VUČIĆA I PATRIJARHA PORFIRIJA: Razgovarali smo o ključnim pitanjima za crkvu i državu!

On je rekao da su razgovarali o tome kako da se sačuva mir i stabilnost

Objavljeno:

Predsednik Aleksandar Vučić preneo je, nakon sastanka sa patrijarhom Porfirijem, da su razgovarali o svim važnim pitanjima u odnosima države i crkve, te da je novog poglavara SPC obavestio o svim ključnim pitanjima od značaja za državu Srbiju, koja su, kaže, bez sumnje, i od izuzetnog značaja za crkvu.

"Upoznao sam patrijarhja sa faktičkom situacijom na Kosovu i Metohiji, i sa političkim činjenicama i političkim pregovorima koji nam predstoje, ili onim koje smo završili, sa posetom Miroslava Lajčaka, koja nas očekuje, o poziciji Srbije, čak i o tome da Kosovo nije uspelo da prođe i dobije prostor na tzv. Ustavnoj konferenciji evropskih zemalja", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da su razgovarali i o Republici Srpskoj, te o svim pritiscima na Srbiju koji predstoje, i koji, ističe, ne treba nikoga da iznenađuju.

"U uslovima duboke podeljenosti sveta, gde ne postoji unipolarnost, ni bipolarnost, već multipolarnost, mnogi će pokušati i dati sve do sebe da pokažu svoju snagu i silu na nekom manjem. Naš posao je da gledamo da to ne budemo mi, a da sačuvamo najvažnije i najvitalnije državne i nacionalne interese", rekao je Vučić.

On je rekao da su razgovarali o tome kako da se sačuva mir i stabilnost, kako da se pomogne stradalnom narodu na KiM, da se pomogne očuvanje života, ekonomski napredak.

"Po tom pitanju postoji ne samo veliko razumevanje, već i saglasje", istakao je predsednik.

On je dodao da je imao izuzetnu čast da ugosti novog patrijarha srpske crkve, koji je nedavno izabran za poglavara SPC, kao i da je zahvalan njegovoj svetosti što je, kaže, imao strpljena da sve sasluša.

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.