BRNABIĆ: Nismo prodali autorska prava Tanjuga, to jednostavno NIJE TAČNO!
Ana Brnabić, Foto: printscreen

oglasila se

BRNABIĆ: Nismo prodali autorska prava Tanjuga, to jednostavno NIJE TAČNO!

Korisnik ih je praktično zakupio na 10 godina

Objavljeno:

Netačno je da smo prodali autorska prava Tanjuga, rekla je danas premijerka Ana Brnabić na konstataciju jednog od učesnika onlajn dijaloga o medijskoj strategiji i vladavini prava u organizaciji Nacionalnog konventa da je država prodala autorska prava agenciji.

Brnabić je precizirala da je 11. decembra zaključen Ugovor o stupanju na snagu korišćenja svih imovinskih prava na period od 10 godina i pojasnila da je vlasnik autorskih prava, koje je Tanjug, kako je rekla, sticao u prošlosti, država Srbija.

"Korisnik ih je praktično zakupio na 10 godina",precizirala je Brnabić.

Prema njenim rečima, postoji proces koji mora da se ispuni da bi se neko brisao iz registra medija ili Agencije za privredne registre.

Brnabić kaže da je u toku postupak zaključenja ugovora o zakupu pokretnih stvari koje je koristio Tanjug što je, kako navodi, završna faza tog procesa.

"To je i preduslov za podnošenje zahteva za brisanje Tanjuga iz APR-a", navela je premijerka.

Brnabić se osvrnula i na udruživanje Telekoma i Telenora i optužbe United grupe i SBB-a da je reč o nameri da ove dve kompanije preuzimu medijsku kontrole i u tom kontekstu kazala da ako kao društvo želimo vladavinu prava, potrebno je da sačekamo da nadležne institucije provere može li se govoriti o monopolu na tržištu.

Podseća da je SBB i United grupa, koja je pokrenula tu priču o monopolu, ranije sarađivala sa Telenorom.

"Tada nije bila ovakva hajka ni na Telenor, ni na United grupu. Telekom mora da radi u svom interesu i interesu države koja je delom vlasnik, ali tu treba da se oglasi i Agencija za konkurentnost", rekla je Brnabić.

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.