IVICA DAČIĆ ČESTITAO NOVOM PATRIJARHU: Vaše mudre reči i dela vodiće pravoslavni srpski rod!
Ivica Dačić, Foto: TV PINK PRINTSCREEN

pažnja

IVICA DAČIĆ ČESTITAO NOVOM PATRIJARHU: Vaše mudre reči i dela vodiće pravoslavni srpski rod!

Ivica Dačić uputio je čestitke novom patrijarhu Srpske pravoslavne crkve.

Objavljeno: 09:43h

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić čestitao je patrijarhu Porfiriju izbor na izboru za poglavara Srpske pravoslavne crkve.

"Vaša Svetosti, U ime Narodne skupštine Republike Srbije i svoje ime najsrdačnije Vam čestitam na izboru za Patrijarha srpskog uz želju da dugo i plodonosno radite u ime Hristovo, a u čast roda srpskog i sveg roda pravoslavnog", naveo je Dačić u čestitki.

On je ukazao da je novi patrijarh, doskorašnji mitropolit zagrebačko-ljubljanski, tokom svog službovanja stekao svojim radom, požrtvovanom i iskrenom verom, poštovanje među vernicima, i izrazio uverenje da će pod njegovim vođstvom "tron Svetog Save veroispovedati o snažnom jedinstvu među građanima kako u Srbiji, tako i u celom svetu".

"Vaše mudre reči i dela vodiće pravoslavni srpski rod putem ljubavi i zajedništva, dajući mu snagu da prevaziđe sve izazove vremena u kome živimo. Izražavam Vam svoje najtoplije želje i nadu da će Vaše usmerenje, biti uspešno, po uzoru na Vaše svete i blagočestive prethodnike a na korist očuvanja prijateljske ljubavi među vernicima, blagostanja i jedinstva srpskog naroda", poručio je Dačić.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.