Ministarka Maja Popović sastala se sa ambasadorom Kraljevine Španije
Sastanak, Foto: Ministarstvo Pravde

SAOPŠTENJE

Ministarka Maja Popović sastala se sa ambasadorom Kraljevine Španije

Popović i Barolome ocenili su da su odnosi dve države na visokom i prijateljskom nivou, kao i da je saradnja u oblasti pravosuđa dobra, ali da postoji prostor za njeno unapređenje i širenje

Objavljeno:

Ministarka pravde Maja Popović sastala se danas sa ambasadorom Kraljevine Španije u Srbiji Raulom Bartolomeom, sa kojim je razgovarala o unapređenju pravne saradnje dve zemlje i putu Srbije ka Evropskoj uniji, sa akcentom na vladavinu prava i Poglavlje 23.

Španija
foto: Ministarstvo Pravde

Popović i Barolome ocenili su da su odnosi dve države na visokom i prijateljskom nivou, kao i da je saradnja u oblasti pravosuđa dobra, ali da postoji prostor za njeno unapređenje i širenje.

Prioritet Vlade Srbije je ulazak u Evropsku uniju, navela je ministarska i dodala da je Srbija apsolutno posvećena Poglavlju 23, te da se mnogo radi i na polju ljudskih prava, borbe protiv korupcije i poboljšanja uslova u pravosuđu. „Voljni smo i nastojimo da promenimo sve što će nas učiniti evropskom državom, kako bismo dostigli demokratske standarde u 21. veku. U tom smislu mnogo toga je već urađeno, izvršili smo promene brojnih zakona u skladu sa preporukama Evropske unije, a predstoje i ustavne promene”, naglasila je Maja Popović.

Ona je podsetila da je pravna saradnja Srbije i Španije regulisana bilateralnim ugovorima, kao i multilateralnim konvencijama kojima su pristupile obe države. Ministarka Popović je u ime Vlade Srbije zahvalila ambasadoru na podršci koju Španija pruža Srbiji na putu ka EU, kao i na principijelnom stavu u vezi sa očuvanjem teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

Ambasador Španije pohvalio je velike napore Srbije na polju usklađivanja svog zakonodavstva sa evropskim standardima.

Bartolome je ukazao da Španija podržava proces evropskih integracija Srbije, te da su zagovornici proširenja Evropske unije jer je to, dodao je, najveća garancija stabilnosti u čitavom regionu, ali i garancija ekonomskog prosperiteta.

Bonus video:

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.