ONA MENJA NELU KUBUROVIĆ: Nova ministarka pravde ima jedan veoma IMPRESIVAN detalj u biografiji
Nela Kuburović, Foto: Beta/Emil Vas

NOVA LICA!

ONA MENJA NELU KUBUROVIĆ: Nova ministarka pravde ima jedan veoma IMPRESIVAN detalj u biografiji

Od 2000. do 2012. godine radila je kao advokat u sopstvenoj advokatskoj kancelariji, gde je zastupala okrivljene u predmetima visokotehnološkog kriminala, kao i u predmetima pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu za organizovani kriminal

Objavljeno: 15:14h

Među ženama koje će činiti polovinu kabineta Ane Brnabić biće i pravnica, bivši sudija Maja Popović, koja će na funkciju ministarke pravde doći sa mesta savetnika direktora BIA Bratislava Gašića.

Popović će na novoj funkciji zameniti dosadašnju ministarku Nelu Kuburović.

Nova ministarka pravde u vladi Srbije u j 26. godini bila je sudija Prvog opštinskog suda u Beogradu, kao najmlađi ikada izabran sudija u našoj zemlj, prenosi Blic.

Radila je u upravama za međunarodnu saradnju i ljudske resurse, a nakon toga bila je šef kabineta direktora BIA.

Od 2000. do 2012. godine radila je kao advokat u sopstvenoj advokatskoj kancelariji, gde je zastupala okrivljene u predmetima visokotehnološkog kriminala, kao i u predmetima pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu za organizovani kriminal.

Od 2012. do 2014. godine radila je u Gradskom zavodu za hitnu medicinsku pomoć kao pomoćnik direktora za nemedicinske poslove, da bi se potom zaposlila u BIA, u kome je bila i šefica kabineta bivšeg direktora Aleksandra Đorđevića, piše Blic.

Na ministarsko mesto dolazi sa pozicije savetnika direktora BIA Bratislava Gašića.

Popović je završila Pravni fakultet u Beogradu, usavršavala se u inostranstvu i govori engleski, španski, italijanski i francuski jezik.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.