KRIVOKAPIĆ SE ZAHVALIO SRBIJI, PREMIJERKA BRNABIĆ PORUČILA: Tu smo za vas!
Podgorica, Foto: Printscreen/Youtube

lepi momenti

KRIVOKAPIĆ SE ZAHVALIO SRBIJI, PREMIJERKA BRNABIĆ PORUČILA: Tu smo za vas!

Reč je o prvim dozama vakcina protiv kovida19 u Crnoj Gori

Objavljeno: 23:33h

Prvi kontingent od 2000 doza vakcina Sputnjik Ve iz Srbije stigao je večeras u Podgoricu.

Reč je o prvim dozama vakcina protiv kovida19 u Crnoj Gori.

U Podgoricu je avionom države Srbije doputovala i premijerka Ana Brnabić koju su na aerodromu dočekali premijer Zdravko Krivokapić i ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

Zdravlje iznad svega, a solidarnost iznad svega. Građani CG su dugo očekivali vakcinu, evo večeras 74. dan otkako je ova Vlada postavljena, da smo dobili vakcine. Uvažena premijerko, posebno mi je zadovoljstvo što ste vi večeras ovde sa nama, žao mi je što je ovaj povod, ali umećemo da vas dočekamo kako treba. Molim vas da iskažete zahvalnost građanima Srbije koji su se odrekli doza vakcina za građane Crne Gore i to nije prvi put u istoriji. Naši odnosi su bili u jednom periodu u zastoju, ali mi moramo da sarađujemo. Hvala još jednom - rekao je Krivokapić.

Premijerka Brnabić nije krila oduševljenje dočekom na aerodromu u Podgorici.

- U ime RS i svih građana zadovoljstvo mi je što večeras uručujemo ovu donaciju od 4.000 vakcina. Večeras sam donela 2.000 vakcina Sputnjik V, a spremna sam i da drugu turu pošaljemo, ili da vi dođete po to. Ovo deluje možda kao da nije dovoljno, ali verujte, kao što smo učinili i za Severnu Makedoniju, ovo je dovoljan broj doza za medicinske radnike koji rade u crvenoj zoni.

Ja pratim situaciju u borbi sa koronom i želim da iskažem poštovanje vašoj ministarki zdravlja i svima vama koji sve veći broj ljudi testirate i što se na takav način borite. Hvala što ste me sačekali na aerodromu, hvala i potpredsedniku Dritanu Abazoviću sa kojim sam bila u kontaktu, hvala Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću, svim onim ljudima koji su radili na tome da vakcine što pre dođu u Crnu Goru. Poruka predsednika Vučića i mene je da će, ako bude bila potrebna dodatna podrška i pomoć, mi smo tu za vas - rekla je Brnabić.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.