IVICA DAČIĆ: Odnosi sa Rusijom dodatno ojačani tokom pandemije!
Dačić, Foto: Printscreen

doprinos rusije srbiji

IVICA DAČIĆ: Odnosi sa Rusijom dodatno ojačani tokom pandemije!

Dačić je još jednom zahvalio Rusiji na podršci koju pruža Srbiji na međunarodnom planu

Objavljeno:

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić istakao je danas na sastanku sa predsednikom Odbora za međunarodne poslove Državne dume Federalne skupštine Ruske Federacije Leonidom Sluckim da su odnosi dve zemlje dodatno ojačani u vreme pandemije.

Dačić je zahvalio na pomoći koju je Rusija pružila Sribji tokom pandemije i istakao lični doprinos Leonida Sluckog koji je posredstvom Ruskog fonda mira, na čijem se čelu nalazi, na samom početku epidemije uputio donaciju Srbiji u vidu medicinske i zaštitne opreme.

Predsednik srpskog parlamenta konstatovao je i da su odnosi Srbije i Rusije bliski i prijateljski, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Sagovornici su izrazili uverenje da će postojeći strateški odnosi nastaviti da se unapređuju na svim poljima, ističući spremnost da dodatno ojačaju segment parlamentarne saradnje između dve zemlje.

Slucki je zahvalio na ličnom doprinosu koji je Dačić dao unapređenju bilateralnih odnosa i jačanju prijateljskih veza između Rusije i Srbije i izrazio uverenje da će to nastaviti da čini i na novoj funkciji, kroz jačanje saradnje između dva parlamenta.

Takođe, preneo je poziv predsednika Državne dume Vjačeslava Volodina upućen predsedniku Narodne skupštine da uskoro poseti Moskvu.

Razgovarano je o održavanju sledeće sednice Komisije za saradnju Narodne skupštine Srbije i Državne dume Ruske Federacije, koja bi trebalo da bude održana u Beogradu.

Dačić je još jednom zahvalio Rusiji na podršci koju pruža Srbiji na međunarodnom planu, posebno u vezi sa pitanjem Kosova i Metohije, a Slucki je podvukao da Srbija uvek može računati na podršku Rusije.

Pored bilateralne parlamentarne saradnje, razgovarano je i o saradnji parlamentarnih delegacija u okviru međunarodnih organizacija.

Bonus video:

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.