Borisov: Ruska vakcina u Srbiji će biti po ugovorenim količinama!
Vučić i borisov, Foto: Profimedia

borisov sa vučićem i brnabićevom

Borisov: Ruska vakcina u Srbiji će biti po ugovorenim količinama!

Nakon sastanka sa premijerkom Brnabić, Borisova će danas ugostiti i predsedni Vučić

Objavljeno: 10:25h

Rusija će Srbiji isporučiti vakcine Sputnjik V u količinama koje su dogovorene i uvek će izaći u susret srpskim partnerima, poručio je danas potpredsednik Vlade Rusije i kopredsednik Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku sradnju između Srbije i Rusije Jurij Borisov.

Nakon sastanka s premijerkom Anom Brnabić i ministrom za inovacije i tehnološki razvoj Nenadom Popovićem u Beogradu, Borisov je rekao da je taj sastak bio konstruktivan i da je razgovarano o aktelnim, ali i budućim projektima između dve zemlje.

Istakao je da saradnja između Srbije i Rusije neprestano raste i da se stalno otvaraju nove stranice bilateralne saradnje, bilo da je reč o saobraćaju, industrijskog proizvodnji, IT sektoru, a sada i sa vakcinama.

"Pandemija je otvorila novu stranicu naše saradnje", rekao je Borisov i izrazio nadu da će se proizvodnja ruske vakcine Sputnjik V ostvariti u obe faze na teritoriji Srbije.

Naglasio je da je ruska vakcina u svetu stekla ugled, zbog efiksanosti i bezbednosti.

Borisov je naveo da je tema razgovora bila i saradnja u oblasti saobraćaja i podsetio da ruska preduzeća rade na modernizaciji srpske železnice koja će, ističe, imati bolje i brže kretanje vozova i putnika.

Istakao je i da se saradnja u oblasti energetike odvija dobro i pohvalio otvaranje deonice gasovoda Turski tok kroz Srbiju koji će, kako kaže Borisov, Srbiji doneti dodatne pogodnosto kao tranzitnoj zemlji za gas.

Borisov je čestitao građanim Srbije Dan državnosti - Sretenje i zahvalio na prijemu.

Potpredsednik ruske vlade danas će primiti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Bonus video:

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.