DOŠLO NA DNEVNI RED: Poslanici postavljali pitanja izvršnoj vlasti!
Skupština Srbije, Foto: Goran Sivački

danas burno!

DOŠLO NA DNEVNI RED: Poslanici postavljali pitanja izvršnoj vlasti!

Poslanik Socijalističke partije Srbije Toma Fila postavio je pitanje ministarki pravde Maji Popović da li planira da uključi advokate u razgovore o promeni Ustava

Objavljeno:

Poslanici Skupštine Srbije postavljali su danas pitanja izvršnoj vlasti i nadležnim organima, pa je tako poslanik Stranke pravde i pomirenja Samir Tandir pitao šta će Ministarstvo zdravlja preduzeti protiv odgovornih u bolnici u Opštoj bolnici u Novom Pazaru koji su, kako kaže, dali opravdanje napadačima na aktivistu Irfana Ugljanina i zadržali ih u bolnici bez razloga.

Tandir tvrdi da su odgovorni u toj bolnici falsifikovali povrede i zdravstveno stanje kriminalaca koji su, kako kaže, u sred bela dana napali Ugljanina i naneli mu telesne povrede.

"Po kom osnovu su ti ljudi prenoćili u bolnici", pitao je Tandir koji je istovremeno pohvalio državu koja je prethodnih dana pokazala rezultate u borbi protiv kriminala.

On je takođe od Ministarstva zdravlja zatražio da ispita kako je moguće da deca koja su završila Medicinsku školu ne mogu da se zaposle u Opštoj bolnici u Novom Pazaru, ali mogu neki sa, kako kaže, sumnjivim diplomama.

Poslanik Socijalističke partije Srbije Toma Fila postavio je pitanje ministarki pravde Maji Popović da li planira da uključi advokate u razgovore o promeni Ustava, kao i da li planira da pošalje izmene Zakona o kirivičnom postupku u parlament, a koje će, po njegovoj oceni, ubrzati pravosuđe.

Fila je rekao i da krivična suđenja mogu da se ubrzaju i ukoliko bi se ona tonski pratila, umesto da se, kaže, unosi u zapisnik.

Poslanik Srpske napredne stranke Nebojša Bakarec pitao je MUP da li je moguće da je mafijaški klan Belivuk vojno krilo kritičke mafije koja godinama preti predsedniku Aleksnadru Vučiću i njegovoj porodici.

On je podsetio da su kod Belivuka pronađene dve snajperske puške i da sve to isuviše liči na atentat koji je izveden na Zorana Djinđića.

Ocenio je da je bilo i priprema terena u Djilasovim medijima, ali i kroz izjave o Vučićevom fašizmu.

"Da li je moguće da postoje naručioci i finansijeri pripremljenog atentata na predsednika Vucičha. Da li je moguće da postoje inspiratory atentata, a u krivičnompravnom smislu mogući podstrekači i pomagači", pitao je Bakarec ministra Aleksandra Vulina.

Bonus video:

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.