BRNABIĆ O HAPŠENJU BELIVUKA: Najveći udar mafiji od operacije 'Sablja'
Ana Brnabić, Foto: Aleksandra Čolić

ORGANIZOVANI KRIMINAL

BRNABIĆ O HAPŠENJU BELIVUKA: Najveći udar mafiji od operacije 'Sablja'

"Zločini koje su oni počinili, poput ubistava ili otmica, nezamislivi su, a opet je teško naći dokaze", kazala je predsednica Vlade Srbije

Objavljeno:

Premijerka Ana Brnabić izjavila je večeras da je hapšenje kriminalne grupe oko Veljka Belivuka "najveći udar" organizovanom kriiminalu u Srbiji još od 2003. godine i operacije Sablja.

Ona je kazala da je to današnje hapšenje "tek početak" i da ima još gradova, poput Subotice, Vranja ili Valjeva, gde je potrebno obračunati se s organizovanim kriminalom.

"Najavili smo da će uz borbu protiv epidemije korona virusa, borba protiv mafije biti jedan od prioriteta ove vlade u prvih 100 dana. Tu smo i najviše postigli jer ovo je najveći udar organizovanom kriminalu od operacije 'Sablja' koja je podstaknuta ubistvom premijera (Zorana Djindjića)", kazala je premijerka za Radio televiziju Srbije (RTS).

Ta današnja akcija je "podstaknuta željom da iskorenimo organizovani kriminal, koliko god to bilo opasno po ljude koji se time bave", ukazaala je ona.

Navela je da hapšenje grupe Belivuka nije bilo sračunato da se poklopi s današnjim obeležavanjem prvih 100 dana rada njene vlade.

"Rad policije, Bezbednosno-informativne agencije, Tužilaštva za organizovani kriminal, traje mesecima i kad su stručne službe procenile da je vreme, došlo je do hapšenja", kazala je premijerka.

Ocenila je da je uhapšena kriminalna grupa bila "jednako opasna i organizovana" kao "zemunski klan" a u nekim aspektima i opasnija.

"Zločini koje su oni počinili, poput ubistava ili otmica, nezamislivi su, a opet je teško naći dokaze", kazala je predsednica Vlade Srbije.

Bonus video:

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.