KRIZNI ŠTAB ĆE RAZMOTRITI UKIDANJE MERA ZA ULAZAK U SRBIJU IZ MAĐARSKE! Premijerka uverava da su svi jednaki!
Ana Brnabić, Foto: Printcsreen

pažnja

KRIZNI ŠTAB ĆE RAZMOTRITI UKIDANJE MERA ZA ULAZAK U SRBIJU IZ MAĐARSKE! Premijerka uverava da su svi jednaki!

Brnabićeva je izrazila ogromnu zahvalnost mađarskoj vladi, premijeru Viktoru Orbanu i ministru spoljnih poslova Peteru Sijartu.

Objavljeno:

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da će na današnjoj sednici Kriznog štaba pokrenuti pitanje o eventualnom ukidanju mere za ulazak u Srbiju iz Mađarske uz negativan PCR test.

Brnabićeva je juče u Skupštini Srbije, odgovarajući na poslanička pitanja, rekla da će zamoliti medicinski deo Kriznog štaba da pogleda trenutne epdiemiološke parametre u Srbiji i Mađarskoj.

"Učinićemo sve da, ukoliko je to bezbedno i ne vidimo preterani rizik, da ono što u ovom trenutku važi za Bugarsku i zemlje Zapadnog Balkana, važi i za Mađarsku, koja je nama najbolji mogući partner, i politički i ekonomski, i na svaki drugi način", rekla je Brnabić.

Ona je odgovarala na pitanje šefa poslaničke grupe Saveza vojvođarskih Mađara Balinta Pastora zašto je za ulazak u Srbiju iz Mađarske potreban PCR test, dok, kako je rekao, nije potreban za ulazak iz Severne Makedonije, Albanije, BiH, Crne Gore i Bugarske.

Pastor je zamolio premijerku da ubedi medicinski deo Kriznog štaba da se ukine mera ulaska iz Mađarske uz PCR test i dodao da građani ne idu u Mađarsku u kupovinu, već zbog porodičnih i poslovnih veza.

Brnabićeva je izrazila ogromnu zahvalnost mađarskoj vladi, premijeru Viktoru Orbanu i ministru spoljnih poslova Peteru Sijartu na svemu što su učinili da pomognu Srbiji i tokom epidemije korona virusa.

"Svakodnovno sam u kontaktu sa minstrom Sijartom zbog vakcina. Zajedno se, bratski i partnerski borimo, razmenjujemo informacije, kolege iz mađarske vlade su nam mnogo pomogli oko mnogih važnih stvari, u vezi sa Sinofarm i Sputnjik V vakcinama, oni su tu za nas uvek", rekla je premijerka.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.