Vučić: Moraćemo više da radimo, nemamo radne navike! (FOTO)
Foto: Fonet

više rada, više para

Vučić: Moraćemo više da radimo, nemamo radne navike! (FOTO)

- Izgubili smo radne navike, naši ljudi rade u inostranstvu još od gastarbajterskog perioda, ali nisu navikli da budu preduzetnici - konstatovao je premijer Aleksandar Vučić
Objavljeno: 13:52h

Moraćemo, kako je rekao, da radimo više, ako želimo da zarađujemo više, i dodao da "neće da se ulaguje narodu pričama o skraćivanju radnog vremena i radnih dana".

foto: FoNet

On je rekao da je trgovinska razmena sa nordijskim zemljama u stalnom porastu, u dvocifrenom procentu.

- Očekujemo da se ta trgovinska razmena, koja je srazmerno mala, dolaskom novih investitora...zahvalan sam nordijskim kompanijama koje ulažu - rekao je Vučić.

Dveri apeluju na SPC: Ne oslikavajte političare na freskama! Vučić je dodao da Srbija i dalje ima problem sa lokalnim samoupravama koje "jednim delom loše funkcionišu jer ne postavljaju visoke ciljeve pred sebe već se bave dnevnom politikom i time kako da zaposle bliske ljude".

Govoreći o odnosima u regionu, Vučić je kazao da će Srbija i u budućnosti gledati da se "barem ponaša nedvosmisleno najmanje neodgovorno".

- Želimo otvaranje auto-puta Beograd-Niš-Priština-Drač, hoćemo najbolje odnose sa BiH, Crnom Gorom, Makedonijom jer nama najviše odgovaraju stabilni odnosi u regionu - naveo je predsednik vlade.

Ambasador Finske Perti Ikonen našalio se danas obraćajući se premijeru Srbije Aleksandru Vučiću da će, ukoliko nastavi sa reformom društva, Srbija postati "još jedna dosadna nordijska zemlja".

foto: FoNet

- Srbija dobro posluje, uložila je puno napora u reformu društva i rezulatati se mogu videti, ako vi gospodine premijeru nastavite ovako, Srbija će postati još jedna dosadna nordijska zemlja - rekao je otvarajući skup "Nordijski inovativni biznis u Srbiji, kome prisustvuje i srpski premijer.

(Espreso.co.rs/ Agencije)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.